Sport

Nagyon büszkék vagyunk: először utazhat KTE játékos az Európa-bajnokságra

Kedden kihirdette keretét Marco Rossi szövetségi kapitány, aki már az Európa-bajnokságra készül a következő hetekben csapatával. A névsorban ott van a Kecskeméti TE támadója, Horváth Krisztofer neve is, tudtuk meg a klubtól.

KÉT ALKALOMMAL LÉPHETETT EDDIG PÁLYÁRA A VÁLOGATOTTBAN

Horváth Krisztofer eddig két alkalommal léphetett pályára a válogatottban, tavaly nyár óta Marco Rossi rendszeresen meghívót küldött neki. A csehek ellen egy felkészülési mérkőzésen debütált, majd a Montenegró elleni Eb-selejtezőn is lehetőséget kapott. Ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve, 35 tétmérkőzésen 12 gólt és 9 gólpasszt adott a KTE színeiben.

KÉSZ KERETET HIRDETTEK

A kapitány nem bő, hanem kész keretet hirdetett, így 26 játékos utazhat el az Eb-re júniusban, ugyanakkor tartalékokat is kijelölt a kapitány. A torna előtt két mérkőzésen bizonyíthatnak a játékosok, június 4-én Írországban, majd június 8-án hazai környezetben Izrael lesz az ellenfél. Az Európa-bajnokság 15-én Svájc ellen rajtol el a magyar válogatottnak, 19-én Németország, 23-án Skócia következik a csoportkörben.

Tartalékok:

  • Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC)
  • Mocsi Attila (Rizespor)
  • Tóth Balázs (Fehérvár FC)
  • Vancsa Zalán (Lommel SK)
  • Vécsei Bálint (Paksi FC)

A KTE-ből behívott játékos még sosem vett részt Európa-bajnokságon, így az már önmagában történelmi siker, hogy Horváth Krisztofer utazhat. 

Forrás és fotók: kecskemetite.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb