Mindenmás

Napi pakk: sokszínű lesz az időjárás vasárnap, ma van Pünkösd ünnepe, te tudod mit ünnepelünk ilyenkor?

Rohan a hétvége, de szerencsére a hétfő is egy mini szombat lesz. Időjárásunk nem lesz megbízható, olykor szeszélyessé válik. A kinti programokat időjárásunk nem tudja garantálni, de az otthoni pihenéshez tökéletes lesz. Ma ünnepeljük Pünkösd napját, azaz hétfőn munkaszüneti napunk lesz. Te tudod mit ünnepelünk ilyenkor? Itt a napi pakk, minden fontos infóval a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK 

Boldog névnapot kívánunk minden Ivó és Milán Kecskemét365 olvasónknak!

EZEN A NAPON

  • Ma van Pünkösd ünnepe. 
  • 47 éve született Oroszlán Szonja színésznő, énekesnő (Valami Amerika).
  • 153 éve megszületett és 92 évesen ugyanezen a napon halt meg Walter Russell amerikai festő, szobrász, író, filozófus, Nikola Tesla barátja.

FOKOZOTT ELLENŐRZÉSEK LESZNEK AZ UTAKON

MÁJUS 13. ÉS 19. KÖZÖTT TART AZ AKCIÓ 

Mint megtudtuk, a rendőrség akciója a ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség 2024. május 13. és 19. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

MAI IDŐJÁRÁS

SZESZÉLYES LESZ A VASÁRNAPI IDŐJÁRÁS: FELHŐS, ESŐS, AKÁR ZIVATAROS ARCÁT MUTATHATJA NEKÜNK

Má reggel ötkor leeshetnek az első esőcseppek. Az eső eláll és a reggel, délelőtt folyamán felhők maradnak az égen. Reggel kilenckor, feltámad az élénk keleti szél és ebédidőig tart. Viszont a felhők takarása mögül késő délelőtt és kora délután erős UV sugarak jöhetnek, ezért ne sokat tartózkodjunk a napon. Délután háromkor ismét megélénkül a szél és viharos széllökésekkel megérkezik az eső. Este hat órakor pedig zivatarrá alakul csapadékra, villámlásra és égdörgésre lehet számítani. Napközben 28 fok vár ránk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb