Mindenmás

Napi pofátlanság: óvodákba törtbe egy férfi Bács-Kiskunban

Azonosították a bajai nyomozók azt a férfit, aki tavaly novemberben és decemberben betört több óvodába – tudtuk meg a rendőrségtől kedden. A közlemény szerint az elkövető az ablaküveget betörve jutott be két óvodába is, ahol előbb átkutatta a helyiségeket, majd a gyerekek váltóruháit, egy hátitáskát és pulóvert vitt magával novemberben.

Az egyik intézményben a zárt szekrényeket is felfeszítette, onnan 330 000 forintot zsákmányolt. Decemberben egy harmadik óvodába is betört, amit szintén átkutatott, de üres kézzel távozott.

EGY BAJAI LOPÁST IS HOZZÁ KÖTNEK

A bejelentéseket követően a nyomozók azonnal megkezdték a munkát, hogy mielőbb rendőrkézre kerüljön a lurkók holmijaira utazó tolvaj. A kiterjedt adatgyűjtés eredményeként egy, a rendőrök által már korábbi bűncselekmények elkövetése miatt ismert felsőszentiváni lakosra terelődött a gyanú. Az eljárás során kiderült, hogy ugyancsak ő lehet a felelős egy bajai családi házban történt lopásért, ahonnan arany ékszereket és értékes karórákat vitt magával.

A beszerzett bizonyítékok és információk alapján a nyomozók a napokban gyanúsítottként hallgatták ki a jelenleg más bűncselekmény elkövetése miatt szabadságvesztését töltő 44 éves férfit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb