Mindenmás

Napi pakk: záporokat, zivatarokat, és 27 fokot hoz a csütörtök Kecskemétre, pontosan 70 éve zúztuk le az angolokat 7:1-re

A tegnapi után ma is számíthatunk záporokra és zivatarra is Kecskeméten, így nem árt, ha viszünk ma magunkkal esernyőt! Fázni azonban nem fogunk, közel 27 fok lesz a városunkba! Egy emlékezetes évfordulót is hoztunk mára, hiszen 70 éve volt a legendás 7:1! Itt a Kecskemét365 Napi pakk, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS AZ A LEGENDÁS 7-1

Nagyon boldog névnapot nektek: Dezső, Dés, Dézi, Dezsér, Dezsider, Norma, Röné, Viliam és Vilmos! Érdekességek:

  • 163 éve született Rippl-Rónai József festőművész és iparművész (Nő fehérpettyes ruhában),
  • 59 éve pedig Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó.

Még egy neves évforduló jutott mára, hiszen 70 éve már annak, hogy a magyar labdarúgó válogatott 7:1-re legyőzte az angol válogatottat a londoni 6:3 visszavágóján. Az utóbbi ugyanis az 1953. november 25-i, londoni 6:3-as mérkőzés után fél évvel revansra érkezett Budapestre. Sebes Gusztáv készítette fel a magyar válogatottat. A mérkőzést hatalmas érdeklődés előzte meg, a magyar közönség látni akarta, amit előtte csak rádióban hallott vagy újságban olvasott. Az angolok biztosak voltak benne, hogy a magyar csapat nem tud ismét olyan kiemelkedően játszani, azonban talán még nagyobb volt a fölény.

„Az angolok egy hétre jöttek és 7-1-re mentek!”

ZÁPOROS, ZIVATAROS CSÜTÖRTÖK

Csütörtökön elszórtan, de már valamivel kevesebb helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az előrejelzések szerint Kecskemétre a késő délutáni órákban lehet csapadék. Az ország nagy részén viszont napos-fátyolfelhős idő lesz jellemző. Északon-északnyugaton élénk lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 11-16, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb