Sport

Történelmet írt az SG Kecskemét Futsal, amit soha, senki nem vehet el! Tíz év után újra bajnoki döntőt játszhatott a kecskeméti sportklub

Tíz év után újra bajnoki döntőt játszhatott egy kecskeméti sportklub, ami önmagáért beszél. A hétfő esti összecsapáson hősiesen küzdött az SG Kecskemét a férfi futsal NB I. bajnoki döntő negyedik összecsapásán, és csak nüanszokon múlt, hogy nem tudták ötödik meccsre kényszeríteni jóval esélyesebb ellenfelüket. Az ezüstérem megszerzésével történelmet írt az SG Kecskemét Futsal, amit soha, senki nem vehet el – írja a csapat honlapján.

GYORSAN VEZETÉST SZERZETT A HALADÁS

Gyorsan vezetést szerzett a Haladás a bajnoki döntő negyedik meccsén. Dróth  maradt üresen az első percben, és a kapuval szemben szabadon lőhetett, 0-1. A kezdeti megilletődöttség után a Kecskemét vált kezdeményezőbbé, és kellemetlen pillanatokat szereztek a szombathelyi védelem számára, akik becsúszva mentettek több alkalommal is. Krajcsi és Rigó váltogatta egymást folyamatosan a kapuban, előbbi rendre fellépett a támadásokkal a félpályáig. A vendég gárda gyors kontrákból veszélyeztetett, a befejezések viszont pontatlanok voltak. Időt kért a hírös városi stáb a 10. percben, és előbb Bencsik, majd a játékot sérülten is vállaló Tomic is próbálkozott, ám ezek nem okoztak gondot Alasztics számára. Eladta a labdát saját térfelén a Kecskemét, és ezt megbüntette rutinos ellenfelük, 0-2. Középkezdés után Pál előtt adódott ziccer, ám ki tudták a végén billenteni egyensúlyából, és elkerülte a lövés a kaput.

Hadházi gőzölt be, két kézzel taszította a földre Tomicot, amiért végül egy enyhe ítéletnek mondható sárga lapot kapott. Tovább ment a kakaskodás, immár mindkét oldalra villantak figyelmeztető lapok. A 15. minutumban a vasi tréner rendelte magához tanítványait, talán érezte, hogy kezdik elveszíteni fejüket a zöld-fehérek. Fekete lövését tornázta ki lábbal a vendégek portása, nem sokkal később pedig szintén ő pörgetett kicsivel a kapu mellé. A félidő előtt jó helyről jöhetett szabadrúgással a Haladás, ám Dróth elmérte a löbbölést, így maradt a kétgólos differencia.

HASONLÓ FORGATÓKÖNYV

Hasonló volt a forgatókönyv az első félidőhöz, és gyors villanással növelte fórját a Haladás, 0-3. Nem adták fel a kék oroszlánok, és gyorsan reagáltak. Szép akció után Fekete volt a befejező, 1-3. Könnyelmű passzt fülelt le Dróth, egyből kapura tette, Krajcsi szögletre tudott menteni. Rigó mutatott be szép védést, utána labdát vesztett a vendég együttes, és Tomicot a középpályán rúgták fel csúnyán, megakadályozva a kontrát, sárga lapot érően. A 28. minutumban szerencsével talált kapuba a vendég együttes, egy kapu előtti kavarodás végén hazai lábról pattant be a labda, 1-4. Nem sokáig ünnepeltethették magukat a vendégek, Biró révén nagyon gyorsan érkezett a válasz, 2-4. Hadházit szórták ki, megérdemelten villant számára a második sárga a 30. percben. Két percre emberfölénybe kerültek a kék oroszlánok. Jól járatták a labdát, Kajtár pedig bődületes erővel lőtt a rövidbe a 31. minutumban, 3-4. Lélektani fölénybe kerültek a kecskemétiek, és Fekete újabb góljával már 4-4 állt a táblán.

Időt kért a Szombathely, teljesen szétestek láthatólag, muszáj volt a vezetőedzőnek a fejekben rendet tennie. Fekete közel járt a triplázáshoz, ám a vezetést ismét a vendégek tudták megszerezni az egyik brazil légiósuk, Henrique átlövésével a 38. percben, 4-5. Létszámfölényes taktikára váltottak a kék oroszlánok, fél perc volt már csak hátra, mikor időt is kért a szakmai stáb. Minden megtettek, hogy hosszabbítás vegye kezdetét, ám a Haladás védelme jól zárt, így egygólos különbséggel nyert a jóval esélyesebb gárda, megszerezve újabb bajnoki aranyérmét. Tény marad az is, hogy az ezüstéremmel történelmet írt az SG Kecskemét Futsal, amit soha, senki nem vehet el tőlük. 

SOK APRÓSÁG DÖNTÖTTE EL A MECCSET

Marko Gavrilovic sportigazgató így nyilatkozott: “Rendkívül büszke vagyok a csapat minden tagjára, és öröm számunkra, hogy az élvonalban ilyen messze jutottunk, ezüstérmet szereztünk. Van bennem hiányérzet, mert közel voltunk az újabb nagy bravúrhoz. Sok apróság döntötte el ezt a meccset is, és végül ezek döntöttek a bajnoki döntő alatt. Az első mérkőzésen nyújtott védekezés lett volna a kulcsa, hogy még fényesebb lehessen az év végén az érem. Azt a teljesítményt nem tudtuk ma bemutatni, elkerülhető gólokat kaptunk. Az egész év során a maximumra törekedtünk. Úgy vélem, hogy a kecskeméti futsalok fiúk nem az év hősei, hanem Kecskemét sportjának hősei most. Bízom benne, hogy tudjuk folytatni a megkezdett utat. Sok múlik azon, hogy hányan állnak mellénk. Vercz Tamás klubelnök szívvel-lélekkel dolgozik egy évtizede, de az ő erőfeszítései is végesek. Mélyebb rotációra, több lehetőségre van szükségünk, hogy még több dicsőséget szerezhessünk a városnak. Köszönjük mindazoknak, akik támogattak minket törekvéseink során, és bízom benne, hogy a futsal Kecskeméten tudja folytatni eredményes szereplését, mi ezen fogunk dolgozni. Gratulálunk a Haladásnak a bajnoki címhez.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb