Mindenmás

Napi szürreál: prostituáltként dolgoztatott egy lakásotthonból szökött kiskorút a kecskeméti férfi

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a lakásotthonból megszökött lány bizalmába férkőzött és több mint fél éven át prostituáltként dolgoztatta, miközben rendszeresen éheztette és bántalmazta.

A vád szerint a büntetett előéletű kecskeméti férfi állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, amikor 2022 nyarán megismerkedett a pszichés betegsége miatt gyógyszeres kezelés alatt álló fiatal lánnyal. A gyermek az iskolai magaviselete, hiányzásai és csavargásai miatt 2022 októberében gyermekotthonba került, ahonnan rendszeresen megszökött.

RENDSZERES JÖVEDELEMRE AKART SZERT TENNI A FÉRFI

A férfi kapcsolatban állt a szökésben lévő lánnyal, a beszélgetéseik során megértést, elfogadást tanúsított felé. Emiatt a sértettben bizalom alakult ki a vádlott iránt, aki felismerve a gyermek kiszolgáltatott helyzetét, 2022 karácsonyán felajánlotta neki, hogy a komfort nélküli, egyszobás lakásban vele és a családjával lakhat. Mindezt azért tette, hogy a lányt prostitúciós tevékenységre felhasználva rendszeres jövedelmet szerezzen magának és a családjának.

HÉT HÓNAP ALATT 6,5 MILLIÓT SZERZETT

A férfi hét hónap alatt mintegy 6,5 millió forintra tett ily módon szert, amit felélt. A lány keresményét minden nap elvette, enni azonban nem adott neki és betegen sem vitte őt orvoshoz, ezért a sértett 2023 tavaszán ott akarta hagyni a vádlottat. A férfi azzal fenyegette meg a lányt, hogy zárt intézetbe viteti és többször bántalmazta is. Végül a lány – megelégelve az éhezést és a prostitúcióra kényszerítést – 2023. július végén el tudott szökni a férfitól.

FEGYHÁZAT KÉRNEK RÁ

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb