Közélet

Végre! Hamarosan az összes Volánbuszon lehet majd kártyával fizetni

Idén szeptemberig a társaság valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a készpénzmentes jegy-és bérletvásárlás – áll a Volánbusz csütörtöki közleményében. Az első elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök a tesztüzem után a Pest vármegye területén közlekedő autóbuszokra kerülnek fel, majd országszerte elindul a telepítésük.

A Volánbusz 2023. január 30-tól február 26-ig tíz, Baja és Budapest között közlekedő autóbuszon vizsgálta a bankkártyás fizetés működését. A tesztek kedvező tapasztalatai után június második felében megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra, így szeptember végéig összesen 5330 autóbuszra kerül fel a POS-terminál.

NEM CSAK BANKKÁRTYÁVAL FIZETHETÜNK MAJD

A közlemény szerint a fejlesztés Pest vármegyében indul, és országszerte hetente közel 300 további járművön válik majd elérhetővé a készpénzmentes jegy- és bérletváltás. A terminálok nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik. A MÁV-VOLÁN-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. A társaság bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket -szúrta ki a Telex.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb