Mindenmás

Nagy égi csinadrattával indul a hét Kecskeméten: felhőszakadásra és viharos szélre is számíthatunk városunkban hétfőn

Hétfőn erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és délnyugat felől egyre többfelé alakulhatnak ki ismét záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadásra és jégesőre is számítani kell térségünkben. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul Kecskeméten.

ZIVATAROK ÉS VIHAROS SZÉL, KÉT CENTINÉL IS NAGYOBB JÉG

Az előrejelzés szerint hétfőn a késő délutáni, kora esti órákban nagyobb eséllyel délen, délkeleten heves zivatarok kialakulhatnak, amelyek rendszerbe szerveződve észak, északkelet felé haladhatnak. A rendszer elsődleges veszélyforrása az esetleges erősen viharos, óránkénti 90 kilométeres sebességet meghaladó szélroham lesz, de nagyobb, akár két centiméteresnél is nagyobb jég, valamint felhőszakadás is társulhat hozzá. A zivatartevékenység éjszaka is folytatódik.

KEDDEN IS FOLYTATÓDIK A ZÁPOROS, ZIVATAROS IDŐ

Kedden egy hidegfront hatására még többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, illetve felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel kísért heves viharok is előfordulhatnak. A Dunától keletre a nyugati-délnyugati, a Dunántúlon az északnyugati szél lesz élénk, erős. A legmelegebb órákban 20-26 fokot mutathatnak a hőmérők Kecskeméten.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb