Közélet

Bács-Kiskunban lett polgármester Alföldi Róbert unokaöccse

Alföldi Albert, Alföldi Róbert unokaöccse 25 évesen lett polgármester a Bács-Kiskun vármegyei kisvárosban, Hajóson. A települést leginkább a boráról és a pincefalujáról ismerni. 

Megnyerte a polgármester-választást Hajóson Alföldi Albert, aki nem csak a nevében osztozik Alföldi Róbert színművésszel: 25 éves fiatalember ugyanis a művész unokaöccse. A fiatal politikus a szavazatok 52 százalékát szerezte meg a 2700 lakosú településen – szúrta ki a 444.hu. A lap szerint a városban csaknem 65 százalékos volt a részvétel. A képviselő-testületben Alföldin kívül öt független és egy fideszes képviselő ül majd. 

MESSZE FÖLDÖN HÍRES JÓ BOROK

Hajós Bács-Kiskun vármegye délnyugati részén helyezkedik el, Kalocsától délkeleti irányban 20, Bajától északkeleti irányban 30 kilométerre. A város leghíresebb látnivalója a mintegy 1300 présházból álló pincefalu, amely 1300 présházból és az alattuk elhelyezkedő, löszbe vájt pincékből áll. Emellett a messze földön híres jó borok felejthetetlen élményt nyújtanak az idelátogatóknak. Alföldi Albert azonos nevű nagyapja, aki az MSZP képviselője volt, tavaly novemberben halt meg, életének 84. évében. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb