Közélet

Breaking: lemondott Donáth Anna (frissítve)

Hétfőn lemondott a Momentum elnöki posztjáról Donáth Anna – értesült több forrásból a 24.hu. Úgy tudják, az ellenzéki párt EP-képviselője a Momentum frakcióülésén közölte döntését. A párt hamarosan tisztújítást fog tartani, addig ügyvezető elnökség működik majd.

A lap emlékeztet, hogy az ellenzéki párt nem szerepelt jól a választásokon: kiesett az EP-ből és nem jutottak be a fővárosi közgyűlésbe sem. Információik szerint a Momentum vezetése hamarosan közleményben közli a részleteket.

FRISSÍTVE: MEGSZÓLALT DONÁTH ANNA

“A változás a szemünk előtt történik: szimbolikus helyeken szenvedett vereséget a NER, most először 45% alá kerültek egy EP-választáson. Felcsillant egy remény, hogy vége lehet ennek a rendszernek – és aki ezt a reményt önös érdekekből eltagadja, az rosszat tesz Magyarországnak. Az Európai Parlamenti eredményünk kudarc – még akkor is, ha úgy érzem, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a mi európai parlamenti munkánkra mondtak nemet. Tegnap este viszont nem mehettem el szó nélkül a sikereink mellett sem: azokra ugyanolyan büszke vagyok, amennyire vállalom a felelősséget a sikertelen EP-eredményekért” – írta Donáth Anna a Facebook oldalán.

Hozzátette, hogy “az, hogy Zuglóban egyszerre győztük le a régi baloldalt és a Fideszt, hatalmas teljesítmény. Ahogy Pikó András és Soproni Tamás újrázása, Bánréve, Vámospércs, Keszthely és Győr elhódítása. Én annak a politikának látom értelmét, ami szívből jön. Amiben hiszünk. És mi ebben a liberális politikában hiszünk. Egy olyan világban, ahol egyre erősebb a szélsőjobb, ahol egyre nagyobb teret nyernek a jobboldali populisták, még inkább szükség van arra, hogy valaki kérlelhetetlenül kiálljon ezen értékek mellett.Csináld azt, amiben hiszel, úgy, ahogyan a legjobban tudod, és feküdj le minden este úgy, hogy tiszta a lelkiismereted – ez az én filozófiám. A jövőben is eszerint fogok politizálni. A lelkiismeretem pedig úgy marad tiszta, ha vállalom a felelősséget, és lemondok a pártelnöki pozícióról. Nagyon köszönöm a támogatást azoknak, akik kiálltak mellettünk. Akik dolgoztak a kampányon, akik segítették a munkánkat, és akik ránk szavaztak. Nem adjuk fel, dolgozunk tovább értetek és veletek.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb