Mindenmás

Megáll az ész: egy hét alatt fél tucat autónak törte ki valaki az ablaküvegét Kiskunhalason, elvitt mindent, ami a keze ügyébe került

Elfogtak egy autófeltörőt Kiskunhalason – tudtuk meg a rendőrségtől. A gyanúsított fel tucat gépkocsinak dobta be az ablaküvegét téglával egy hét alatt.

Sorban érkeztek a feljelentések májusban járműfeltörésekről a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. Egy hét leforgása alatt fél tucat autónak törte ki valaki az ablaküvegét, majd elvitt mindent, ami a keze ügyébe akadt.

TÉGLÁVAL VERTE BE AZ ÜVEGEKET

Mint kiderült, az üveget rendszerint téglával dobta be a tolvaj, zsákmányai között pénztárca, kabát, elektromos cigaretta, GPS, alkohol, akkumulátor, hegesztő, sarokcsiszoló, irattartó és táska szerepelt. Egyik alkalommal egy magasnyomású mosót vitt el az egyik szerszámbolt teraszáról, a kár közel százezer forintra rúgott.

EGY 32 ÉVE HELYBÉLI VOLT A TETTES

A nyomozók sejtették, hogy egyvalaki felelős a bűncselekmények elkövetéséért, majd a beszerzett bizonyítékok – kamerafelvételek, adatgyűjtés – alá is támasztották a gyanújukat. Hamar azonosították a 32 éves helybélit, június 3-án pedig elfogták és őrizetbe vették. A gépkocsifeltörőt gyanúsítottként hallgatták ki a lopások miatt, és kezdeményezték a letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb