Mindenmás

Bedrogozva megfojtotta és elvitte idős áldozata tévéjét egy férfi Jánoshalmán, most vádat emeltek ellene

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki értékei megszerzése érdekében tavaly nyáron Jánoshalmán éjjel, bedrogozva otthonában rátört és megfojtotta az egyedül élő idős sértettet.

A vád szerint a férfi látásból ismerte a közelében, rendezett körülmények között élő 81 éves asszonyt, így azzal is tisztában volt, hogy a nehezen, olykor járókerettel mozgó sértett csak ritkán hagyja el az otthonát.

ITTASAN, DROG HATÁSA ALATT BETÖRT AZ IDŐS ASSZONYHOZ

A vádlott 2023. június 17-én, este, családi összejövetelen vett részt, ahol a szeszes ital mellett dizájner drogot is fogyasztott. A bódult állapotban lévő férfi 22 órakor otthagyta a rendezvényt és elhatározta, hogy az idős sértett otthonába bejutva megszerzi az értékeit. A kerítésen átugorva bejutott a portára, ahol a szúnyoghálót feltépte és a nyitott ablakon bemászott. Az ágyában alvó asszony felriadt a zajra és megpróbált felkelni, ám a vádlott hozzálépett és ököllel többször bántalmazta. Az ütésektől hanyatt eső sértett a váratlan támadással szemben nem tudott védekezni, amit a támadó kihasznált és megfojtotta.

NÉHÁNY ÓRÁN BELÜL AZONOSÍTOTTÁK ÉS ELFOGTÁK

A férfi a házban értékek után kutatott, végül áldozata televízióját magához véve távozott. A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök a férfit néhány órán belül azonosították és elfogták.

FEGYHÁZBÜNTETÉS VÁRHAT RÁ

Az ügyészség a férfit az emberölés súlyosabban minősülő – nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb