Sport

Friss információk jöttek Varga Barnabás állapotáról: van olyan csontja, ami el is mozdult, de szakértő kezekben van

Varga Barnabás arcában több csont is eltört a vasárnap esti skót-magyar mérkőzésen történt ütközés során, továbbá agyrázkódást is szenvedett. Egy stuttgarti kórházban ápolják jelenleg. Mint azóta kiderült, a Fradi csapatorvosa meglátogatta Vargát a kórházban. Dr. Pánics Gergely, a Ferencváros labdarúgócsapatának orvosa nyilatkozott Varga Barnabás állapotáról a zöld-fehérek hivatalos honlapján.

MEG FOGJÁK MŰTENI, SZERDÁN ENGEDHETIK KI

„Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki. Az esetet Julian Koch sérüléséhez tudom hasonlítani, őt is műteni kellett. Lovrencsics Gergőnél más volt a helyzet, bár az övé is koponyatrauma volt, műtétre nem került sor. Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül – mondta a szakember a fradi.hu-nak.

KAPUSSAL ÜTKÖZÖTT

Az M4 Sport emlékeztet, hogy Varga Barnabás a Skócia–Magyarország Eb-mérkőzés 70. percében egy szabadrúgást követően a kimozduló skót kapussal ütközött, ami után eszméletlenül terült el a földön. Hosszas ápolása során lepedővel takarták a nézők elől, így elsőre nem láthatták, milyen állapotban vitték el hordágyon, ám már a stadionban magához tért és kommunikált. Később az MLSZ közölte, hogy állapota stabil, azonban arcában több csont is eltört, műteni kell.

FRISSÍTVE: MEGMŰTÖTTÉK BARNABÁST

Hétfőn 11 órakor sikeres műtétet hajtottak végre a Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzés második félidejében súlyosan megsérülő Varga Barnabáson – tudta meg a Nemzeti Sport a 29 éves labdarúgó Szentpéterfán élő édesapjától. „A műtétet végrehajtották, Barni kedvese ha kell, percenként ad tájékoztatást gyermekünk állapotáról. Egyelőre nem tudható, mikor engedik ki a stuttgarti kórházból, s az sem, hogy mennyi kihagyás vár rá. Nem titok, nehéz perceket élt át a család a televízió képernyője előtt, ám mára már nyugodtabbak lehetünk”, fogalmazott az édesapa.

Azt is mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy továbbjusson a magyar válogatott:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb