Smart Kecskemét

Új fejlődési szakaszába lép a Hírös Lovarda Kecskeméten, a létesítmény üzemeltetését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem veszi át

Új fejlődési szakaszába lép a Hírös Lovarda Kecskeméten – jelentette be Nagy István, agrárminiszter a közösségi oldalán. Mint kiemelte, a létesítmény üzemeltetését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem veszi át.

“A lovarda B. Tóth Ferenc felajánlásaként került állami tulajdonba, amiért nem lehetünk elég hálásak. Ez a nemes gesztus egyszerre szolgálja a magyar lovas oktatás megújítását és a lovas sportok fejlődését” – írta a miniszter.

MINDEN JÁRÁSBA LEGYEN ELÉRHETŐ A LOVAS OKTATÁS

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Nemzeti Lovaskultúra Oktatási és Képzési Központjának átadási ünnepségén Nagy István elmondta, a kormány fontos célkitűzése az, hogy ne legyen Magyarországon olyan járás, ahol nem érhető el a lovaglás. Ezért kell olyan programokat, pályázatokat indítani, amelyek lehetővé teszik a felnövekvő korosztálynak azt az élményt és lehetőséget, hogy megtanuljanak lovagolni.

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a kormány 2012-ben elindította a Kincsem Nemzeti Lovas Programot, amelynek fő célja az állami ménesek egységes és hatékony állami irányításának megteremtése, a lovaságazat támogatási rendszerének felülvizsgálata, a lovaskultúra oktatás bevezetése, a szabad terephasználati törvény biztosítása, a hazai lovasterápiás kezelés beépítése, valamint a kiemelt létesítményfejlesztések és lovasrendezvények támogatása.

Forrás: Nagy István FB., MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb