Mindenmás

Hamis vényeket gyártott egy férfi, hogy altatóhoz jusson, majd a volt élettársát is megzsarolta – vádat emeltek ellene Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség 511 rendbeli hamis magánokirat felhasználása, továbbá zsarolás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki kitöltetlen vényeket szerzett, azokat hamis bélyegzővel lepecsételte és a volt élettársa aláírását ráhamisította azért, hogy altatóhoz jusson. Emellett volt élettársa családját magánéleti titkok közzétételével is megzsarolta – tudtuk meg az ügyészségtől.

A vád szerint a vádlott férfi – korábbi börtönbüntetéséből 2018-ban szabadulva – rászokott a nyugtatókra, kétnaponta 5-6 doboz gyógyszert szedett be. A vádlott 2021-től az élettársa rendelőjéből kitöltetlen vényeket szerzett meg és azokat a nő nevében aláírva hamis vényeket készített. Az élettársi kapcsolatuk 2022-ben megszakadt. Ezután a férfi az orvosnő bélyegzőjére megtévesztésig hasonlító hamis bélyegzőt készíttetett, majd annak felhasználásával további hamis vényeket állított ki.

511 DARAB VÉNYT VÁLTOTT BE

Mint kiderült, közel két év alatt összesen 511 db vényt váltott be, amelyekkel jellemzően altató hatású készítményeket szerzett meg. A férfi a szakításukat követően a volt élettársától és a családjától rendszeresen pénzt követelt, utalva arra, hogy amennyiben nem teljesítik, magánéleti titkok közzétételével lejáratja őket. Az ügyészség a férfit – hamis magánokirat felhasználásának vétsége mellett, zsarolás bűntettével is megvádolta. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és vele szemben 1 év 9 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb