Közélet

Nem csitul a pokoli hőség: meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást, mutatjuk meddig

Tombol a hőség nemcsak Kecskeméten, hanem az egész országban. Mint korábban megírtuk, első körben vasárnaptól holnap éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a harmadfokú hőségriasztást az egész ország területére, most viszont a tartós hőség miatt meghosszabbították jövő hét csütörtök éjfélig, tudatta az Időkép.

VÁRHATÓ VOLT A HOSSZABBÍTÁS

A hőmérők a 40 fokot közelítik, az éjszakák füllesztőek, a napi középhőmérséklet a legtöbb helyen 29 fok körül mozog. Várható volt a hosszabbítás, hiszen csak egy igen gyenge hidegfront változtat ezen egy-két fokot a hétvégén, utána visszaszökik a mostani hőség.

MA MEGDŐLT A MELEGREKORD AZ EGYIK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYEI TELEPÜLÉSEN

Baján pár perccel 12 óra után már 38,7 fokot mért a Hungaromet, ezzel biztosan megdőlt a mai melegrekord – írja az Időkép, ahol kiemelték, hogy a július 11-re vonatkozó eddigi melegrekordot egy 1922-es mérés tartotta, akkor Szerepen 38,5 fokig melegedett a levegő. Ezt az értéket már délben sikerült túlszárnyalni, Baján pár perccel déli 12 óra után már 38,7 fokot mért a Hungaromet Zrt., így a mai rekorddöntés biztosra vehető. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb