Mindenmás

Végiglopta Kiskunhalast egy férfi, de volt, hogy egy elesett idős férfit és egy temetőben munkálkodó asszonyt fosztott ki

Őrizetbe vettek gy 25 éves férfit a kiskunhalasi nyomozók, még 2023. november 20-án, mivel bizonyítékuk volt arra, hogy több lopást és egy kifosztást is elkövetett – közölte a rendőrség pénteken.

Mint kiderült, elsőként egy nyitva felejtett autóból lovasított meg több gyerekmászókát és építőanyagot október 6-án. Egy héttel később pedig egy férfitől a pénztárcáját lopta el az egyik kocsmában. A tolvaj összebarátkozott a sértettel, kifigyelte, hogy hol tartja a tárcáját, majd egy óvatlan pillanatban kikapta a zsebéből és elszaladt.

SEGÍTENI AKART AZ ELESETT FÉRFIN, DE MEGGONDOLTA MAGÁT

Ám nem ez volt az egyetlen olyan eset, amikor kihasználta az adódó helyzetet. Előfordult, hogy látta, amint egy idős férfi elesett az elektromos kerékpárjával. Először ugyan a segítségére sietett, megpróbálta felállítani, de félúton meggondolta magát, visszafektette a földre és elvette a kosarából az értékeit. Mire a bajbajutott magához tért, a tolvaj már kereket is oldott a két telefonjával, okmányaival és pénzével együtt. Máskor az egyik temetőben csapott le: egy asszony a hozzátartozójának a sírját gondozta, amikor elvitte az őrizetlenül maradt táskájából a tárcáját. De olyan is volt, amikor munkaadóját lopta meg, aki az udvarának a rendben tartásával megbízta meg. A sértett egy pillanatra nem figyelt, a férfi pedig bement a lakásába és ellopta az arany fülbevalóját.

ELKÜLDTÉK AZ IRATOKAT AZ ÜGYÉSZSÉGRE

A helybélinek nem volt több dobása, a kiskunhalasi rendőrök a lakásában elfogták és előállították. Gyanúsítottként hallgatták ki a lopások és a kifosztás miatt, majd őrizetbe vételét követően kezdeményezték a letartóztatását. A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak. Az ügy vizsgálatát a napokban befejezték és megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb