Mindenmás

Napi pakk: velünk marad a 39 fokos kánikula Kecskeméten, 101 éves lett az ikonikus “Hollywood” felirat

Tikkasztó hőség, 39 fok, sok-sok napsütés – így fog telni a szombatunk, úgyhogy készülj fel a nagy melegre Kecskeméten. Ma ünnepli szülinapját ifj. Rubik Ernő, minden idők egyik legkelendőbb játékának, a Rubik – kockának a feltalálója. Itt a hétvége, töltsd be a vizes palackot, tedd fel a napszemüveget és vágj bele a mai napba a Kecskemét365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS HOLLYWOOD

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Jenő, Ernő, Henriett, Henrietta, Henrik, Jakab, Sára, Sarolta és Üdvöske nevű Kecskemét365 olvasónak! Érdekességek:

  • 101 éve készült el a “Hollywood” felirat a Hollywood feletti dombon. A szöveg eredetileg “Hollywoodland ” volt, de az utolsó 4 betűt az 1949-es felújítás alkalmával eltávolították.
  • 84 éve született Patrick Stewart színész (Star Trek Next Generation – Picard kapitány),
  • 80 éve ifj. Rubik Ernő építész, játéktervező, a Bűvös kocka feltalálója,
  • 43 éve pedig Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő.
Fotó: PxHere.

MARAD A HŐSÉG KECSKEMÉTEN

Szombaton egy gyenge hidegfront hatására nyugaton, északnyugaton 30-35 fok közé mérséklődik a forróság, máshol azonban, így Kecskeméten is marad a 36-41 fok. A napos idő mellett elszórtan alakulhatnak ki a délutáni, esti órákban záporok, zivatarok. Többfelé élénk lehet a nyugati-délnyugati szél.

MEGHOSSZABBÍTOTT RIASZTÁS

Tombol a hőség nemcsak Kecskeméten, hanem az egész országban. Mint korábban megírtuk, első körben vasárnaptól holnap éjfélig rendelte el az országos tisztifőorvos a harmadfokú hőségriasztást az egész ország területére, most viszont a tartós hőség miatt meghosszabbították jövő hét csütörtök éjfélig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb