Közélet

Kicsik nagy focija: állami gondoskodásban élő magyar és külföldi fiatalok futballoznak Kecskeméten

Csütörtökig állami gondoskodásban élő magyar és külföldi fiatalok játszanak a 23. – Kicsik nagy focija mottójú – Gyermekotthonok Európa Kupa döntőjében Kecskeméten.

A tornán Magyarországot hét gyermekotthon – Debrecen, Tolcsva, Komádi, Kelebia, Kiskőrös, Gönc és Budapest – egy-egy csapata képviseli, külföldről Szerbiából, Romániából, Bulgáriából, Németországból, Bosznia-Hercegovinából és Lengyelországból érkeznek hátrányos helyzetű sportolók. 

AZ ATLÉTIKAI CENTRUMBAN MÉRKŐZNEK MEG

A fiatal labdarúgók a Kecskeméti Atlétikai Centrumban kialakított pályákon mérkőznek meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályainak megfelelően. A nemzetközi tornán a győzteseknek járó serleg és érmek mellett különdíjakat is kiosztanak a gólkirálynak, a legjobb játékosnak és kapusnak. A 23. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjét Détári Lajos hatvanegyszeres magyar válogatott labdarúgó nyitotta meg július 15-én Kecskeméten, a Szent István téren.

A nemzetközi kupát évről évre az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezi, amely 2000-ben azzal a céllal jött létre, hogy a gyermekotthonok számára is sportolási lehetőséget teremtsen.

Az elmúlt 24 év alatt Európa 18 nemzetének fiataljai jártak Kecskeméten az alapítványnak köszönhetően.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb