Mindenmás

Napi pakk: 35 fok, egy-egy zápor, és Kodály Spicy Jazz koncert is lesz ma Kecskeméten

Ma még élvezzük ki a 30 fok feletti hőmérsékletet, ugyanis egy hidegfront szerdán már kisöpri a kánikulát Kecskemétről. Gomolyfelhőkkel és záporokkal, esetleg zivatarokkal is találkozhatunk. Neves évfordulókat is ünneplünk ma: többek között ezen a napon született Daniel Radcliffe, azaz Harry Potter, ugyanúgy, mint Woody Harrelson amerikai színész. Mutatjuk, mit tartogat a kedd, már be is készítettük a kávéd mellé a legfontosabb napindító információkat, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS WOODY HARRELSON SZÜLINAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Lenke, Polina, Polla, Romola és Ronalda olvasónknak! Érdekességek:

  • 121 éve adta el legelső autóját a Ford Motor Company.
  • 79 éve született Molnár Endre olimpiai bajnok vízilabdázó, edző,
  • 63 éve Woody Harrelson amerikai színész. (Született gyilkosok),
  • 48 éve Polgár Judit sakkozó, a legfiatalabb Polgár-lány,
  • 35 éve pedig Daniel Radcliffe színész (Harry Potter).

GOMOLYFELHŐS IDŐJÁRÁS, ZÁPOROKKAL, EGY-EGY ZIVATARRAL

Kedden a napsütést már gyakrabban zavarják gomolyfelhők, szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északias szél többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Még marad a kánikula 29-35 fokos maximumokkal számolhatunk.

ZAJLIK A KODÁLY MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

Számos hangverseny, kiállítás, koncertvetítés és térzene is várja az érdeklődőket hétfőtől Kecskeméten, a Kodály Művészeti Fesztiválon, Kecskeméten. Barta Dóra, a programsorozatot szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója elmondta: az idén július 22. és 28. között a város emblematikus kulturális helyszínein és közterein zajló Kodály Művészeti Fesztivál egy héten át 9 helyszínen, 11 fő programelemmel és 7 kísérőprogrammal várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb