Sport

Hetedik lett a férfi kajak négyes

Bronzérmet nyert a magyar kajaknégyes, hatodik lett a magyar férfi kenu kettes, míg a férfi kajak négyes pedig a hetedik helyen futott be az 500-as döntőben az olimpián.

A Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összeállítású egység kedden másodikként ért célba első pályáján, ezzel közvetlenül a középfutamba került, melyben csütörtök délelőtt ugyancsak második lett. A két órával későbbi döntőben jó időben, telt lelátók előtt nyílt lehetősége arra, hogy érmet szerezzen, és ezzel elérje a célját, de végül ettől jelentősen elmaradt.

KÉTSZER KELLETT ELINDÍTANI A FUTAMOT

A rendkívül gyors számban nem lehetett nagy különbségek kialakulására számítani, ehhez képest a dobogóért folyt öldöklő küzdelem, azután egy második csoport következett. A futamot kétszer kellett elindítani, elsőre figyelmeztetést kapott a német és a magyar hajó is. Másodjára jól jöttek el a magyarok, de rövid időn belül már az ötödik helyen haladtak. Nem volt meg a megfelelő sebességük, emiatt nőtt a hátrány az élen haladókhoz képest, s végül ismét hetedikként értek célba a magyarok. Az élen Németország, Ausztrália, Spanyolország sorrend alakult ki.

Érem azért esett mára, hiszen bronzérmes lett a női kajak négyesünk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb