Sport

Két ezüst-, és egy bronzérem jött péntekre! A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros, valamint a Nádas Bence-Tótka Sándor duó második, Pupp Noémi és Fojt Sára pedig harmadik lett az olimpián

Olimpiai ezüstérmet szerzett a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros kajak 500 méteren, míg a Pupp Noémi és Fojt Sára alkotta duó a harmadik helyen végzett, holtversenyben a németekkel. A nők után hatalmas meccset vívtak az ausztrálokkal, de végül a Nádas Bence, Tótka Sándor kajak kettes ezüstérmet szerzett 500 méteren.

Csipes és Gazsó a táv felénél már második volt az új-zélandiak mögött, ezt a pozícióját nagy küzdelemben megőrizte, miközben a 250-nél még hatodik Pupp és Fojt fergeteges hajrával zárkózott fel, és a németekkel együtt ér célba. Hosszú percek bizonytalansága után írták ki, hogy holtverseny alakult ki, így a magyarok az ezüst mellett egy bronzot is nyertek. A két kajakos páros a magyar küldöttség 12. és 13. érmét szerezte a párizsi olimpián.

A FÉRFIAKNÁL IS MEGLETT AZ ÉREM

Hatalmas meccset vívtak az ausztrálokkal, de végül a Nádas Bence, Tótka Sándor kajak kettes ezüstérmet szerzett pénteken 500 méteren a párizsi olimpián. Az ebben a számban világ- és Európa-bajnok Nádas és a tokiói olimpián K-1 200-on aranyérmes Tótka a középfutamból másodikként jutott tovább. A friss Eb-győztes magyar egység a döntőben jól rajtolt, fél távnál harmadik volt a németek és az ausztrálok mögött, de óriási tempót diktált a táv második felében és végül a második helyen ért célba. A Nádas, Tótka kajakos páros a magyar küldöttség 14. érmét szerezte a párizsi olimpián.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb