Mindenmás

Napi pakk: kitart a kánikula, ma is munkálatok zajlanak a Bethlen körúton Kecskeméten

Újabb gyönyörű és forró csütörtökre ébredhetett Kecskemét népe: ma 38 fokkal hangolódhatunk a közelgő Államalapítás Ünnepére. Augusztus 15-én Nagyboldogasszony napját ünnepeljük, de Ben Affleck is pezsgőt bonthat ma. Indítsd a reggelt egy forró kávéval, és a Kecskemét365 napi pakkal!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A NAGYBOLDOGASSZONY NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Mária, Alfréd, Ali, Napóleon, Tarzícia és Tarzíciusz nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • ma van Nagyboldogasszony napja! Nagyboldogasszony: a Boldogságos Szűz Mária neve a katolikus magyarok ajkán, a Nagyasszony változata. A Nagyboldogasszony szóban a nagy Mária föltámadására és megdicsőülésére utal. 
  • 986 ezen a napon halt meg I. (Szent) István, Magyarország első királya.
  • 255 éve született Bonaparte Napóleon korzikai-francia hadvezér,
  • 71 éve Szűcs Judith énekesnő (Táncolj még!),
  • 52 éve pedig Ben Affleck amerikai színész. (Pearl Harbor, Armageddon, Szerelmes Shakespeare).

GOMOLYFELHŐS-NAPOS IDŐ JÖN KECSKEMÉTRE

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk Kecskeméten. Helyenként frissítő zápor, zivatar is kialakulhat, ám az előrejelzések szerint városunkba csak az éjszaka érkezhet kisebb csapadék. Napközben néhol megélénkülhet a szél. A legmagasabb hőmérséklet 34 és 40 fok között alakul.

FOLYTATÓDNAK AZ ÚTKARBANTARTÁSI MUNKÁK A BETHLEN KÖRÚTON

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a Bethlen krt. Rákóczi úti csomópontjától a Ceglédi úti csomópontig tartó szakaszán, a két belső sávban burkolatjavítási munkát végez 2024. augusztus 12. és 16. között, amely időszak alatt az érintett sávok szakaszosan lezárásra kerülnek. A munkálatok 7.00-17.00 között folynak, így közlekedjetek körültekintően!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb