Közélet

Lemondott a Fidesz egyik EP-képviselője, mert részegen bántalmazott egy nőt

“Elbuktam” – írta Győrffy Balázs, hozzátéve: mindenért vállalja a felelősséget. Nemcsak az EP-képviselőségtől, hanem a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöki posztjától is búcsúznia kell. Pár perccel a vallomása előtt a Fidesz már közölte: nincs helye a közösségükben ilyen embernek.

Minden közéleti és politikai tisztségéről lemondott Győrffy Balázs, a Fidesz EP-képviselője, egyúttal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. A politikus ezt maga jelentette be pénteken a Facebook-oldalán, azzal a rövid, de tömör vallomással felvezetve, hogy: “Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt.”

NEM EMLÉKSZIK A TÖRTÉNTEKRE

“A múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult. Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem” – írta.

ELNÉZÉST KÉR

Annyit írt még, hogy elnézést kér mindenkitől, “legfőképpen az érintettől”, továbbá a családjától, az őt támogatóktól, a politikai közösségétől – vagyis a Fidesztől. A részleteiben nem ismertetett nem ismert ügy súlyosságát jól jelzi, hogy azonnal közleményt adott ki a Fidesz is – írja a HVG. Itt kiemelték: “a Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja”.

NINCS MENTSÉG

Hozzátették: “Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből. Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben! Aki az értékeinkkel és a szabályainkkal szembe megy, annak nincs helye a közösségünkben.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb