Sport

Folytatódik a magyarok sikerszériája a paralimpián: Konkoly Zsófia ezüstérmes 100 méteres pillangóúszásban, Pap Bianka aranyérmes 100 méter háton

Folytatódik a magyarok sikerszériája a paralimpián: Konkoly Zsófia ezüstérmes 100 méteres pillangóúszásban, Pap Bianka aranyérmes 100 méter háton!

PAP BIANKA MEGSZEREZTE MAGYARORSZÁG NEGYEDIK ARANYÉRMÉT

Pap Bianka megszerezte Magyarország negyedik aranyérmét a párizsi paralimpián, Tokió után a francia fővárosban is ő bizonyult a legjobbnak 100 méter hátúszásban. A paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, a legjobb idővel került a fináléba, ahol ismét bebizonyította klasszisát, 1:07.97-es eredménnyel, fantasztikus versenyzéssel nyerte meg a döntőt. A Vasas 24 éves versenyzőjének – akinek gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja – az ötből ez a negyedik száma a francia fővárosban, csütörtökön 400 méteres gyorsúszásban bronzérmes lett.

KONKOLY ZSÓFIA EZÜSTÉRMES 100 MÉTER PILLANGÓN

A címvédőként érkezett úszó Konkoly Zsófia ezüstérmet szerzett pénteken az S9-es sérültségi kategória 100 méter pillangó számában a párizsi paralimpián. A francia fővárosban már kétszeres aranyérmes, 22 éves pécsi parasportoló a délelőtti előfutamból a második idővel került az esti fináléba, amelyben ugyancsak másodikként csapott a célba a paralimpiai rekorddal diadalmaskodó amerikai Christie Raleigh-Crossley mögött. Konkoly – aki múlt csütörtökön 400 gyorson, egy nappal korábban pedig 200 vegyesen nyert – pályafutása harmadik paralimpiáján a hetedik érmét gyűjtötte be, 3 arany, 3 ezüst és 1 bronz a mérlege.

Konkoly Zsófia a párizsi magyar küldöttség 11. érmét szerezte, a mérleg 4 arany, 4 ezüst és 3 bronz.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb