Közélet

Változás lesz a visszaváltós automatáknál, mert sok konfliktust okozott a vásárlók között

Az élelmiszerláncok egyre nagyobb számban tervezik a palackvisszaváltó automaták elköltöztetését az üzletek eladótereiből, illetve előteréből. Az eddigi tapasztalatok szerint a forgalmasabb üzletekben a visszaváltó-automaták beltéri elhelyezése nem vált be, mivel a palackot visszahozó vásárlók és a bolti forgalom között gyakran konfliktusok alakulnak ki. 

Az automaták környékének tisztán tartása is komoly kihívás, és a sorban állás mind a vásárlók, mind a bolti személyzet számára kellemetlenségeket okoz. A probléma súlyosbodik, ha az automaták meghibásodnak, főleg a kisebb teljesítményű típusoknál. Ilyenkor a vásárlóknak a nem működő automaták miatt az egész üzleten át kell kimenekíteniük a visszaváltani kívánt palackokat- írja a Portfolio. 

A NAGYOBB ÜZLETEK, MEGHIBÁSODÁS ESETÉN, KÖTELESEK LENNÉNEK KÉZI VISSZAVÁLTÁST BIZTOSÍTANIDE EZT SOKSZOR NEM REKLÁMOZZÁK

Az automaták kiköltöztetése tehát elkerülhetetlennek tűnik a vásárlói élmény javítása érdekében, és a nagy láncok, mint például a Lidl, már vizsgálja az áttelepítés lehetőségeit. A Lidl azon dolgozik, hogy a vásárlók számára a legjobb megoldást biztosítsa, de a költöztetés még várat magára – tudta meg a portál. Az automaták kitelepítése azonban sok akadályba ütközik, hiszen az új elhelyezési helyek gyakran engedélykötelesek, és a boltoknak technikai feltételeket is biztosítaniuk kell a megfelelő működéshez. A folyamat lassú, bürokratikus és költséges, egy-egy ilyen áttelepítés akár milliós beruházást is igényelhet, ami komoly kihívást jelent az áruházláncok számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb