Mindenmás

Az árhullám elől menekülő vadak lepték el az utat Bajánál (videó)

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrség azt kéri az autósoktól, hogy az útlezárás időszakán túl is nagy figyelemmel közlekedjenek a fokozott vadveszély miatt, ugyanis az erdőkből, és az ár elől menekülő állatok gyakrabban bukkanhatnak fel a forgalmas szakaszokon is. Így történt ez a hétvégén is, ugyanis a dunai árhullám elől menekülő vadak tömegével lepték el az 55-ös főutat a Pörböly és Baja közötti szakaszon.

Szombaton és vasárnap az éjszakai és hajnali órákban az arrafelé közlekedők – a forgalom nagyságától függően – mind Pörböly, mind Baja irányából 20 km/órás sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhattak át az érintett útszakaszon, minden más időszakban pedig 60 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben annak érdekében, hogy az emberek és az állatok egyaránt biztonságban legyenek.

MEGDÖBBENTŐ FELVÉTELEK

“Tegnap este kollégáink megdöbbentő felvételeket készítettek sisakkamerájuk segítségével: éjjel valóban felébredt a természet az 55-ös főúton, Baja és Pörböly között. A dunai árhullám miatt vármegyénkben forgalomkorlátozások, útlezárások vannak. Kollégáink pedig nem csupán az úton közlekedőkre, hanem a térség erdőségeiben élő vadakra is vigyáznak” – írta a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség a közösségi oldalán még vasárnap, ahova egy videót is feltöltöttek az út mentén tartózkodó vadállatokról.

“Annak érdekében, hogy ember és állat egyaránt biztonságban legyen, az 55-ös főút Baja és Pörböly közötti szakaszán az esti órákban motoros rendőrök felvezetésével lehet csak közlekedni” – tették hozzá a posztjukban.

TETŐZIK AZ ÁRHULLÁM

Mint megírtuk, Bajánál tetőzik a dunai árhullám, ezért hétfőn ott folytatta védelmi ellenőrzési körútját Orbán Viktor miniszterelnök, Zsigó Róberttel, a térség országgyűlési képviselőjével és Kámánné Bari Bernadett megválasztott polgármesterrel közösen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb