Mindenmás

Nem tudott kikerülni egy parkoló autót, elsodort egy gyalogost, majd elmenekült a helyszínről egy részeg sofőr Kecskeméten

Először egy parkoló autónak ütközött, majd elsodort egy gyalogost a részeg sofőr Kecskeméten, aztán elmenekült, de menekülés közben egy oszlopnak csapódott autójával – írja a rendőrség a honlapján. Ezután a járművet hátrahagyva, gyalog folytatta útját és menekült a rendőrök elől.

A kecskeméti Lombos utcában történt az a baleset még március 11-én este 6 óra körül, amikor is a vétkes sofőr egy, az úttest szélén parkoló autót próbált meg kikerülni. A bonyolultnak éppen nem hangzó manőver azonban nem sikerült jól, így a parkoló autó bal hátsó sarkának ütközött. Vélhetően ettől a koccanástól az autó átsodródott a szemközti sávba, majd visszapillantó tükrével elsodort egy 70 éves gyalogost, aki éppen az úton igyekezett áthaladni. Ezután elhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy senki sem sérült meg, majd menekülés közben egy oszlopnak is nekicsapódott kocsijával a részeg sofőr, innen gyalogosan haladt tovább.

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSA A VÁD

Miután a helyszínről elmenekült a gyanúsított, a rendőrség segítségnyújtás elmulasztása miatt kezdett nyomozni. Szerencsére a balesetben érintett gyalogos könnyebb sérülésekkel megúszta a történteket.

A vármegyeszékhely rendőrei ezután elkezdték felkutatni a vétkes sofőrt, munkájuknak hála, tegnap el is fogták. Az 54 éves kecskeméti férfit őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt. A kihallgatáson derült ki, hogy a férfi ittas volt.

Borítókép: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb