Mindenmás

Lemondott Fürjes Balázs államtitkár, már azt is lehet tudni, ki az utódja

A magánszférából is kapott felkérést és a Nemzeti Olimpia Bizottság tagja is lehet Fürjes Balázs, akinek ezzel elválnak az útjai a politikától. Lemondott államtitkári, miniszterhelyettesi pozíciójáról a Miniszterelnökségben, már az is kiderült, ki váltja.

Új utakon, új feladatok felé – kezdi mondandóját egy Facebook-posztban Fürjes Balázs, melyben elmondja, hogy elválnak útjai a politikától, így távozik a kormányból. Fürjes eddig miniszterhelyettes és parlamenti államtitkár volt a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökségen, lemondását ő is elfogadta.

SZAKÍT A POLITIKÁVAL, MÁS VIZEKRE EVEZ

Mint a HVG írja, az új, politikán kívüli munkája kétirányú lesz: egyrészt a magánszektorból is kapott felkérést, másrészt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagságát is megpályázza a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felkérésére.

Az ex-államtitkár így kommentálja a döntését:

Az ok egyszerű: több olyan új kihívás is jelentkezik egyszerre életemben, amelyeknek szívesen teszek eleget, ám amelyek sokkal több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak, mint amennyit a nemes, de nagyon kötött, az év nagy részében magyarországi jelenlétet megkívánó miniszterhelyettesi munka lehetővé tesz.”

írta Fürjes Balázs.

MÁR AZ IS MEGVAN, HOGY KI AZ UTÓDJA

A döntést természetesen Gulyás Gergely sem hagyta szó nélkül, mint közösségi oldalán írta: „Sajnálattal, de megértéssel vettem tudomásul”. Gulyás azt is elmondta, ki váltja Fürjes Balázst: Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár veszi át a feladatokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb