Kikapcs

Napsütés és környezetvédelem: a kecskeméti rendőrök is tartottak foglalkozásokat a legkisebbeknek hétvégén a Deák téri Föld napi rendezvényen

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya sem maradt ki a Hírös város Föld Napja rendezvényéből. Bozóné Soós Marianna rendőr alezredes április 21-én Kecskeméten,a Hírös Agóra előtti Deák téren természet-, környezet-, és állatvédelem témákkal kapcsolatban tartott játékos foglalkozásokat a gyerekeknek.

CÉLJUK, A FIATAL KOROSZTÁLYOKKAL MEGISMERTETNI A KÖRNYEZETTUDATOS VISELKEDÉS ALAPKÖVEIT

A Bűnmegelőzési Osztály idei prevenciós tevékenységében fontos szerepet játszanak a 2023-as év természeti értékeinek választott állatok és növények. “Környezetünk fokozottabb megóvása érdekében célunk az adott terület flóráját és faunáját, valamint a hozzájuk kapcsolódó természeti értékeket mind szélesebb körben megismertetni és népszerűsíteni. Hiszen e tudás növelése még inkább hozzájárul a környezettudatos viselkedés fejlődéséhez – különösen akkor, ha ez már igen korán, lehetőleg gyerekkortól megtörténik” – fogalmazott a rendőrség a programmal kapcsolatban.

Mint írták, a tudatosítás kiterjedt arra, hogy minden állat egyszeri és megismételhetetlen; olyan élőlények, amelyek érezni, szenvedni és örülni képesek, és velük szemben a kegyetlenség megengedhetetlen.

A FÖLD NAPI ESEMÉNYEN FELAVATTÁK A FLORAGORÁT, KECSKEMÉT ÚJ KÖZÖSSÉGI VIRÁGOSKERTJÉT

A Deák téri eseményen a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ felavatta a FlorAgorát, Kecskemét új közösségi virágoskertjét is. A Föld napi játszóházukba érkezett gyerekeket számtalan játékos program várta – ismerkedés a gyógynövényekkel, csillagvizsgálat, alkotósarok, ügyességi és közösségi játékok, valamint papírvirág-ültetés. A rendezvényen megjelent kicsiket és nagyokat Szamler László önkormányzati képviselő, és Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója köszöntötte.

Forrás: police.hu/Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ FB

Fotók: police.hu/Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ FB – Gyenes Kata

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb