Közélet

Azonnali hatállyal felmentették Ruszin-Szendi Romuluszt, a Honvéd Vezérkar főnökét

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét. A feladat ellátására a honvédelmi miniszter Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja, tudta meg az Index.

Mint írták, az erről szóló határozat már a Magyar Közlönyben is megjelent. A Honvédelmi Minisztérium közleményéből kiderült, hogy a lövész végzettségű Böröndi 30 éves pályafutása alatt különböző szintű parancsnoki beosztásokban szolgált a Magyar Honvédségben. Európai, illetve Európán kívüli NATO műveletben is részt vett.

FELADATA EGY MODERN, ÜTŐKÉPES, KOMOLY ELRETTENTŐ ERŐT FELMUTATNI KÉPES MAGYAR HONVÉDSÉG KIALAKÍTÁSA

Böröndi altábornagy legszélesebb körű parancsnoki és katonai vezetői háttérrel, valamint NATO-ban szerzett hadszíntéri tapasztalatokkal rendelkező magyar tábornok, volt vezérkar főnök helyettes. Elvégezte az Egyesült Államok és a NATO vezérkari akadémiáját. Jelenleg Magyarország brüsszeli katonai képviseletének vezetője a NATO-ban és az EU-ban. Az új vezérkari főnök kiemelt feladata az eddigiek továbbvitelén túl a megkezdett szervezeti kultúra változtatás folytatása és egy modern, ütőképes, komoly elrettentő erőt felmutatni képes Magyar Honvédség kialakítása – olvasható a közleményben.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a haza szolgálatát más területen fogja folytatni.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb