Kikapcs

Ezért imádjuk a tavaszt: virágba borultak Kecskemét japáncseresznye fái az Aomori parkban

Ismét virágba borultak japáncseresznye fáink! A kecskeméti japáncseresznye fákkal beültetett parkot még 2012 áprilisában álmodta meg a Szent László Lions Club tagsága, alkalmat adva arra, hogy részvétüket és egyben partnerségüket is kifejezzék az 1 évvel azelőtt történt japán földrengés és cunami áldozatai és hozzátartozói számára, emlékeztetett a klub közösségi oldalán.

A japán nép iránti tisztelete jeléül azóta a tagság több, mint 50 cseresznyefával díszítette Kecskemét testvérvárosáról Aomoriról elnevezett parkot. A legutóbb, néhány hete őexelenciája Otaka Masato Japán magyarországi nagykövetével közösen ültetett kis fa is szirmokat bontott. A Sakura ünnep idején a város lakói közül egyre többen járnak csodájára a virágzó ligetnek.

Az alábbi képeken látható, amikor április 1-jén a Kecskeméti Szent László Lions Club újabb 2 fával bővítette az általuk létrehozott Aomori parkot és a mellette lévő Érzékelések kertjét. A faültetésen részt vett őexcellenciája Otaka Masato úr is, Japán magyarországi nagykövete:

Forrás és fotók: szentlaszlo-lions.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb