Kikapcs

Zölden zsendülnek és tarkán virítanak Kecskemét belvárosában a növények: gőzerővel zajlanak a tavaszi kerti munkálatok (frissítve)

Csodás látvány fogadja a városban sétálókat: süt a nap, virágba borultak a fák, zölden zsendülnek vagy tarkán virítanak az ágyásokban a növények, közben pedig a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai sem tétlenkednek, gőzerővel zajlanak a tavaszi kerti munkálatok városunk központjában.

Mint a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. közösségi oldalán írta, jelenleg a Városháza előtti ágyásokban az automata öntözőrendszer beépítésének előkészületei zajlanak. Munkatársaik pedig a májusi esőktől növekedésnek indult gyomoktól igyekeznek megtisztítani az ágyásokat. A munkálatokról sok szép fotót is megosztott a vállalat, melyeken megnézhetjük, milyen szépen alakul Kecskemét tavaszi, virágos arca.

FRISSÍTVE (15:13) KÖZEL 26 EZER EGYNYÁRI NÖVÉNY ÜLETÉSE KEZDŐDÖTT MEG CSÜTÖRTÖKÖN

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint megkezdték az egynyári növények kiültetését. Mint írták, közel 26.000 egynyári növény ültetését kezdték meg csütörtökön kollégáik. A mennyiség közel harmadával kevesebb, mint az előző években. Elmondták, a városi zöldfelületek tervezésénél, fenntartásánál arra törekednek, hogy minél kevésbé terheljék a környezetet, ezért jelentősebb területen évelőket telepítettek az egynyáriak helyére.

A talaj előkészítése, tápanyaggal feltöltése után első ütemben a Rákóczi utcán 2000 tő begóniát palántáztak. A következő hetekben az időjárás függvényében folytatják a munkát a főtéri ágyásokban kakastaréj, hamvaska, nebáncsvirág, begónia, batáta, zsálya, kúpvirág, mályvarózsa, bársonyvirág, díszgyertya és díszcsalán telepítésével.

Forrás és fotók: Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb