Kikapcs

Az esős időjárás átírta a felújított Városháza ünnepségsorozatának mai programját – mutatjuk, mi változott

A felújított kecskeméti Városháza megnyitó ünnepségsorozatának mai programjában változás történt, tudatta szerkesztőségünkkel a kecskeméti önkormányzat. Tájékoztatásuk szerint a csütörtök este 19 órára meghirdetett Szabó Balázs Bandája koncert helyett ma este 19 órától a Jazz Because együttes koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, az esős időjárás miatt a Díszteremben. A Szabó Balázs Bandája koncert szombaton este 19 órakor lesz megtartva, a felújított Városháza Díszudvarán.

Az alábbiakban mutatjuk a mai programokat, a mai változásokkal együtt:

JÚNIUS 8. (CSÜTÖRTÖK)

16:00-18:00 Szecessziós kézműves foglalkozás

Stencilezéssel egyedi, szecessziós motívumokkal ellátott vászontáska készítése és kerámia díszek festése.

Helyszín: Városháza főbejárat

16:00-18:00 Városházi szelfi pont

A Városháza előcsarnokában felállított szelfigép segítségével feledhetetlen, örök emléket készíthet egy varázslatos szecessziós miliőben. Az itt készült fotók azonnal kinyomtathatók, elküldhetők e-mailen vagy akár meg is oszthatók a közösségi oldalakon.

Helyszín: Városháza előcsarnoka

17:30 Szecessziós minták – linómetszés és nyomat készítése

Próbálta már a linómetszést? Készített textilre egyedi nyomatokat? A kézműves workshopon lépésről lépésre megtanulhatják ezeket a technikákat és elkészíthetik saját alkotásaikat.

Helyszín: Cifrapalota

18:00 Bán János: Hunyadi – könyvbemutató

A népszerű történelmi regénysorozat 12. kötete Angyal a kapuk felett címmel jelenik meg és ezzel a magyar irodalom történetében egyedülálló, epikus vállalkozás lassan a végéhez közeledik. A Hunyadi János élettörténetét feldolgozó sorozat több évtizedes kutatómunkára alapozva, regényes, olvasmányos formában mutatja be a XV. századi Magyarország mindennapjait, és azokat a karaktereket, akik meghatározói voltak ennek a korszaknak.

A szerzővel beszélget: Kriskó János kulturális szakújságíró

Helyszín: Városháza Díszterem

19:00 Jazz Because együttes koncert

A kellemes nyár esti koncerten elhangzó feldolgozások során felcsendül jazz standard, népdal, poprock, funky és a soul. Az együttes tagjai: Szentgyörgyi Hanna ének, Maros Ottó zongora, Székely István szaxofon

Helyszín: Városháza Díszterem

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb