Mindenmás

Napi pakk: egy gyenge hidegfrontnak köszönhetően kellemesebb időnk lesz ma, a kecskeméti Aurin kóruscsalád koncertjével dübörög tovább a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál

Az elmúlt pár nap pokoli hősége után ma egy gyengébb hidegfront hozhat kellemesebb időjárást Kecskemétre. Pontosan 79 éve ezen a napon született ifj. Rubik Ernő építész és játéktervező, a bűvös kocka feltalálója. Folytatódik a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál, méghozzá a kecskeméti Aurin kóruscsalád koncertjével, de az Otthon Mozi is programokat kínál ma este. Jó reggelt, ez itt a Kecskemét365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Jenő nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 100 éve ezen a napon elkészült a “Hollywood” felirat a Hollywood feletti dombon
  • 79 éve ezen a napon megszületett ifj. Rubik Ernő építész, játéktervező, a Bűvös kocka feltalálója
  • 81 éve ezen a napon Chicagóban megszületett Harrison Ford amerikai színész
  • 69 éve ezen a napon meghalt Frida Kahlo mexikói festőművész, aki azt állította magáról, hogy magyar származású
  • 35 éve ezen a napon meghalt Gobbi Hilda, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő

MA EGY GYENGÉBB HIDEGFRONT HOZ FELFRISSÜLÉST KECSKEMÉTRE

Szerda este egy gyengébb hidegfront halad keresztül az országon, ennek köszönhetően csütörtökön Kecskeméten is egy pár fokkal hűvösebb lesz az előző napokhoz képest. Záporokra, zivatarokra, este pedig akár viharokra is számíthatunk.

Csütörtökön feltámadó északnyugati szélre, illetve többfelé kialakuló záporokra, zivatarokra kell számítanunk. Jégesővel, felhőszakadással, akár viharos széllökéssel kísért heves zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél többfelé feltámad. Nagy lehet a kontraszt, 26 és 36 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, délen lehet a legmelegebb.

AZ AURIN KÓRUSCSALÁD KONCERTJÉVEL FOLYTATÓDIK KODÁLY NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI FESZTIVÁL

Csütörtökön a kecskeméti Piarista templomba lesz érdemes ellátogatni, a Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál ugyanis az Aurin kóruscsalád koncertjével dübörög tovább. A kecskeméti Kodály Iskola jelenlegi és volt tanulóiból szerveződött kórusok az elmúlt 25 évben már kereken 50 első helyezést vihettek haza különböző nemzetközi kórusversenyekről, miközben világszerte 26 országban öregbítették a város hírnevét.

Az előadás szokás szerint 20 órától kezdődik, a pontos műsorlista a rendezvény Facebook-eseményénél érhető el.

AZ OTTHON MOZIBAN A CSALÁDBAN MARAD CÍMŰ FILMET VETÍTIK CSÜTÖRTÖKÖN

Az Otthon Mozi is programot kínál ma estére, este 18 órától a Családban marad című romantikus vígjátékot vetítik. A történet szerint a Az életvidám, ötvenes éveiben járó Sylvie (Anouk Grinberg) drámatanárnőként dolgozik a börtönben, ahol megismerkedik élete szerelmével, Michellel (Roschdy Zem), akit egy rablásban való részvétel miatt zártak be. A férfi hamarosan szabadul és az esküvőt tervezik. A nő fiának, Abelnek (Louis Garrel) ez nem tetszik, nem bízik a férfiban. A legjobb barátja segítségével mindent megtesz, hogy megvédje az anyját és megpróbálja kideríteni, hogy mire készül az ex-fegyenc.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb