Kikapcs

Gőzfelhős utazás Kecskemétre: nosztalgia szerelvénnyel érkezik a városba a 424-es gőzmozdony a hétvégén

Gőzmozdony vontatású nosztalgiavonat érkezik Kecskemétre a hétvégén, július 29-én, szomabton. Az utazás a Petőfi emlékévhez kapcsolódóan keresi fel az alföldi várost, melyben Petőfi vándorszínész évei alatt többször is megfordult – közölte a MÁV Rail Tours.

A nosztalgiavonat szombaton érkezik Kecskemétre, reggel 8 óra után indul Budapest-Nyugati pályaudvarról. Mint ahogyan a MÁV közölte, a gőzmozdony vontatású nosztalgia vonaton a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak a vendégek, valamint megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával. A 424-es gőzmozdony, ami egyébként a “Bivaly” becenévre hallgat, a Kecskemétre való megérkezés után vizet vételez, majd kis idő múlva a szerelvényével együtt a kirándulók és az érdeklődő helyiek számára a Kecskemét – Kiskunfélegyháza – Kecskemét útvonalon tesz egy oda-vissza utazást.

KISKUNFÉLEGYHÁZÁN TECHNIKAI OKOKBÓL TÖBBET ÁLL MAJD A VONAT

A kiskunfélegyházi tartózkodás alatt – ahol technikai okokból (mozdony körüljrárása) bizonyos ideig áll majd a vonat – lehetőség nyílik a szerelvényt teljes hosszában végig nézni, mivel minden kocsi kialakítása különböző, de lesz lehetőség különleges, közeli fotók készítésére is az impozáns gőzmozdonyról. Minden további információt a programról a MÁV Rail Tours oldalán lehet megtudni, IDE KATTINTVA.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb