Tejespite szamóca lekvárral, slambuc és csülökpörkölt: Térségi Gasztrohétre hívogat a Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Héten
Az idei év újdonsága, hogy Kecskemét és térsége települései Gasztrohéttel várják a kedves vendégeket a XXVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon augusztus 22 – 26. között, az idén 89 éves Hírös Hét Fesztivál keretében, ahol a nagyközönség megismerkedhet a térség különleges ízvilágú ételeivel.
HELYBEN TERMELT ALAPANYAGOKAT HASZNÁLNAK AZ ÉTELEKHEZ
A Hírös Forrás szökőkút környékén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület gasztroudvart rendez be, ahol az adott napon bemutatkozó települések kínálják a helyben megtermelt alapanyagokból készített, rájuk jellemző, hagyományos, főtt egytálételeiket és desszertjeiket a színpadi programok után, melyet a kilátogató közönség egy kellemes nyáresti vacsora formájában fogyaszthat el a helyszínen. Sőt, aki vásárol ezekből a finomságokból, az támogatja a térség településeinek kulturális tevékenységét is.
Így tehát holnaptól a Térségi Gasztrohét csábító ízekkel várja a finom ételek kedvelőit az alábbi kínálattal:
Augusztus 22. kedd 19 órától
- Ballószög – kolbászos lecsó
- Lajosmizse – tejespite szamóca lekvárral
- Kerekegyháza – tarhonyás hús
- Felsőlajos – tejespite sárgabarack lekvárral
Augusztus 23. szerda 19 órától
- Helvécia – csülkös paprikás krumpli, csemege uborka
- Kunszállás – slambuc
- Fülöpháza – túróscsusza
Augusztus 24. csütörtök 18:30 órától
- Orgovány – halászlé
- Lakitelek, Tiszakécske – kemencés tarja lapcsánka ágyon, savanyúság, üdítő
- Jakabszállás – káposztás kocka
Augusztus 25. péntek 19 órától
- Nyárlőrinc – csülökpörkölt
- Szentkirály – helyi ízesítésű lekváros palacsinta
Augusztus 26. szombat 17 órától
- Tiszaalpár – halászlé
- Bugacpusztaháza – palacsinta
Forrás: Hírös Hét Fesztivál FB