Közélet

Megtelt a Varázstáska: idén 237 gyermek iskolakezdését varázsolták könnyebbé Kecskeméten

“Van, ami soha nem fog változni Kecskeméten, ez pedig az, hogyha gyermek szükséget lát, mi azonnal ott termünk” – írta közösségi oldalán Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtés adományátadásán, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tükörtermében.

Az ünnepi átadón az is kiderült, az idei gyűjtés során július 17. és augusztus 19. között mintegy 5 millió forint értékű adomány gyűlt össze, melyből 237 gyermek számára készítettek tanszercsomagokat. A gyerekeket Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte és adta át számukra csomagokat, melyek különböző írószereket, tanszereket és olyan dolgokat tartalmazott, melyek jól jöhetnek az iskolában a kis nebulóknak.

A kecskeméti gyerekek beiskolázását további támogatások is segítik:

  • a Városi Szociális Közalapítvány jóvoltából további 176 gyermek részesül támogatásban. Az általános iskolás gyermekek fejenként 15 ezer forintos, míg a középiskolások fejenként 20 ezer forintos segítséget kapnak az iskolakezdéshez.
  • Az önkormányzat további beiskolázási támogatásban részesített 370 gyermeket, fejenként 10 ezer forintos összeggel. Ezt a támogatást még szeptember 15-ig igényelhetik a szülők.

Forrás és fotók: Szemereyné Pataki Klaudia FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb