Mindenmás

Napi pakk: enyhe, 10 fokos idő lesz pénteken Kecskeméten, a ingyenes lehet a középiskolásoknak ősztől a jogsi megszerzése


Csodálatos péntek reggelt kívánunk, Kecskemét! A hétvégi lehűlés előtt még enyhe, 10 fok körüli időjárásra számíthatunk városunkban! Folyamatban van a részletszabályok kidolgozása arról, hogy 2024 őszétől ingyenessé váljon a középiskolásoknak a jogosítvány megszerzése! Négy éve ezen a napon jelentette be Kína, hogy elterjedt a koronavírus; ne maradj le a legfrissebb hírekről ma sem: itt a pénteki napi pakk!

NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk , Árpád, Ede, Emília, Emiliána, Gáspár, Simeon, Simon és Szimonetta nevű Kecskemét365 olvasónak!

ÉRDEKESSÉGEK

  • 4 éve ezen a napon a kínai hatóságok bejelentették a koronavírus-járvány elterjedését Kínában,
  • 149 éve ezen a napon felavatták a párizsi Garnier operaházat, ahol az Operaház Fantomja című musical játszódik,
  • 55 éve ezen a napon megszületett Marilyn Manson amerikai énekes, zenész, producer.

IDŐJÁRÁS

Pénteken eleinte Kecskemétre csak fátyol-, majd vastagabb felhők érkeznek nyugat felől, délután kisebb eső is kialakulhat. Folytatódik a tavaszias idő, egy melegfront hatására a legmelegebb órákban 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

A KECSKEMÉTI KÖZÉPISKOLÁSOKNAK IS INGYENES LEHET ŐSZTŐL A JOGSI MEGSZERZÉSE

A kormány 2023 augusztusában jelentette be, hogy a 2024/25-ös tanévtől ingyenessé tennék a B kategóriás jogosítvány szerzését a gimnáziumban és szakiskolában tanuló diákok számára.

ZÖLDJÁRATOK INDULNAK KECSKEMÉTEN A FENYŐFÁK ELSZÁLLÍTÁSÁRA

Január 8-án indulnak a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási (DTkH) Nonprofit Kft. első zöldjáratai Kecskeméten, amelyek elsősorban a fenyőfákat szállítják el. Mutatjuk, melyik városrészekben mikor szállítják el a zöldhulladékot!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb