Mindenmás

Közelít az igazi tél: vasárnap eső, majd havazás is lehet Kecskeméten

Vasárnap is kelleni fog az esernyő Kecskeméten, de több tájegységünkön átmenetileg ónos eső, havazás is várható. Többfelé erős, viharos lesz az északias szél. Reggel 0 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk, majd délelőtt csupán egy-két fokot emelkedhet a hőmérséklet. Délután erős lehűlés érkezik Kecskemétre, ekkor már csak 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn már előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, illetve hózáporok is kialakulhatnak. Sokfelé erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél, helyenként kisebb hófúvás sem kizárt. Fagyos lesz a reggel, 14 fok is lehet, majd napközben is csak -2 fokot mérhetünk.

KÖZLEKEDJÜNK ÓVATOSAN – FIGYELMEZTET A MAGYAR KÖZÚT

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések alapján vasárnaptól keddig az ország teljes területén várható kisebb-nagyobb havazás. A legtöbb friss hó Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Baranya és Bács-Kiskun vármegyében, valamint északon a Bükkben és a Mátrában várható – írja a Magyar Közút szerkesztőségünknek küldött közleményében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ónos esővel és a havazásban érintett vármegyékben továbbra is 0-24 órában, 12 órás váltott műszakokban végzi mérnökségein keresztül a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, ahol lehet, ott az előszórásról vagyis preventív síkosságmentesítésről is gondoskodik majd.

A szakemberek emiatt azt kérik a közlekedőktől, hogy az ónos esővel érintett vármegyékben addig ne induljanak el, míg a csapadék el nem áll el és a szükséges beavatkozásokat el tudták végezni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb