Mindenmás

Napi pakk: napsütést és 26 fokot tartogat a csütörtök Kecskemétre, ma van a költészet napja, André Ferenc jön a Katona József Könyvtárba

Ma is élvezhetjük a napsütést Kecskeméten, úgy hogy irány a természet és használjuk ki a jó időt! A séta és csavargás mellé pedig egy izgalmas programot is találtunk mára, ugyanis ma ünnepeljük a költészet napját, ennek apropóján pedig André Ferenc jön a Katona József Könyvtárba. Fújd meg a reggeli kávéd, és két korty között frissítsd fel magad a Kecskemét365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A KÖLTÉSZET NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Leó, Szaniszló, Ariel, Arietta, Arlen, Gemma, Glória, Leon, Leona, Lionel és Szatmár nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • Ma van a költészet napja! 1964-ben rendezték meg először a “Költészet napját” József Attila születésnapján, azóta minden évben ekkor ünnepeljük. József Attila a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja volt.
  • 59 éve született Tóth Péter zeneszerző, egyetemi tanár. 2008 óta tanít az ország neves egyetemein, 2013 óta a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának dékánja.
  • 58 éve látta meg anapvilágot Lisa Stansfield énekesnő. (All around the world, Real thing),
  • 53 éve pedig Oliver Riedel német zenész, a Rammstein zenekar basszusgitárosa.

NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁSUNK LESZ KECSKEMÉTEN

Csütörtökön is a napsütés lesz túlsúlyban Kecskeméten, kevés lesz a felhő az égen és csapadék sem várható. Az északias szelet többfelé élénk, helyenként kezdetben még erős lökések kísérhetik. Kora reggel 8 és 13, napközben 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

MUNKÁLATOK AZ 52-ES FŐÚTON

“Az 52. sz. főút négynyomúsítása I. ütem” című projekt előrehaladásával tervezetten 2024. április 10-24. között az 52. sz. főút Olimpia és Sport utcai csatlakozásaiban kiépített körforgalmakban forgalomterelő gömbsüvegek telepítése kapcsán ideiglenes, lokális forgalomkorlátozások kerülnek bevezetésre, melyek forgalmi sáv szűkítésekkel járnak, de nem befolyásolják a csomópontok teljes körbejárhatóságát, minden ág használható marad ki- és behajtás céljából is. A kivitelező a közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kéri.

ANDRÉ FERENC KECSKEMÉTEN

A Költészet napja alkalmából André Ferenc erdélyi magyar költő, slammer estjére kerül sor április 11-én délután 5 órakor a Katona József Könyvtárban. A meghívott vendéggel a Forrás szerkesztője és a szintén költő Pál Sándor Attila fog beszélgetni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb