SportVideo365

FitKid Európa-bajnokunk nem adja fel! Tóbiás Eszter készül a visszatérésre!

Tóbiás Eszter, FitKid Európa-bajnok tavasszal elszenvedett súlyos térdsérülése után most a Szent Vincent Rehabilitációs Központban küzd azért, hogy újra versenyre léphessen. Célja, hogy a következő szezonban egyéni aranyérmet nyerjen. Gabriella, Eszter édesanyja és Adél, gyógytornásza elmesélték, milyen kihívásokkal kell szembenézniük a felépülés során, és hogyan halad Eszter rehabilitációja.

Tóbiás Eszter, FitKid Európa-bajnok tavasszal szenvedett súlyos térdsérülést, amikor egy edzésen elszakadt a keresztszalagja. Bár eleinte nem tűnt komolynak a sérülés, később kiderült, hogy műtétre lesz szükség. A beavatkozás során megpróbálták egy forradalmi technikával helyreállítani a szalagokat, de a próbálkozás sikertelen volt, így végül Eszter combjából kellett pótolni a sérült szalagot. A műtétet követően a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központ szakértői csapata kezdte meg a sportoló felépülésének támogatását, hogy Eszter tavasszal újra a versenyekre koncentrálhasson.

Gabriella, Eszter édesanyja elmondta, hogy a lánya számára a sport az élete, és az elszántsága semmit sem változott. „Eszter nagyon nehezen viselte a kezdeti időszakot, hiszen a FitKid nem csupán a hobbija, hanem a szenvedélye. Az egyéni aranyérem a célja, és egy ilyen sérülés sem állíthatja meg ebben” – mondta Gabriella. Az elkötelezettsége és a kitartása mindannyiunk számára példakép lehet.

Adél, Eszter gyógytornásza, elárulta, hogy Eszter gyorsabb rehabilitációs folyamatban vesz részt, hiszen a sportolói múltja jelentős előnyt biztosít számára. „Mivel Eszter rendkívül edzett, a szervezete gyorsabban reagál a kezelésekre, de rendkívül fontos, hogy ne terheljük túl a térdét. Egy szakértő csapattal dolgozunk azon, hogy Eszter mielőbb visszatérhessen a FitKid világába” – mondta Adél.

A FitKid egy különleges, gyerekeknek és fiataloknak kifejlesztett sportág, amely az akrobatika, a tánc és a gimnasztika elemeit ötvözi. A sportág komoly fizikai felkészültséget és rugalmasságot igényel, így Eszter sérülése komoly próbatétel volt számára. Azonban az ő elszántsága és hite a felépülésében biztosítja, hogy hamarosan ismét láthatjuk őt a dobogó legfelső fokán. Az aranyérem Eszter számára már nemcsak egy álom, hanem egy cél, amit elérni készül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb