Mindenmás

Megáll az ész: boltból loptak, fizetés nélkül tankoltak, és elkötöttek egy motort is a Bács-Kiskun vármegyei fiatalok, négy embert kaptak el a rendőrök

Boltból loptak, fizetés nélkül tankoltak, és elkötöttek egy motort is a Bács-Kiskun vármegyei 18-25 év közötti férfiak, egyikük pedig egy idős asszonyt is kifosztott. Ügyükben vádemelésre kerülhet sor – közölte a rendőrség csütörtökön.

Kiemelték, hogy a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai vádelemelést javasolnak négy ember ellen, akik június első napjaiban több bűncselekményt követtek el a városban.

EGYIKÜK KIFOSZTOTT EGY IDŐS ASSZONYT

A gyanú szerint június 3-án délelőtt egy sükösdi fiú Kiskunhalason megszólított egy rokkantkocsival közlekedő 70 éves asszonyt, és útba igazítást kért tőle azért, hogy elterelje a figyelmét. Amikor az idős nő segíteni próbált, a fiatal felkapta áldozata – némi pénzt és okiratokat tartalmazó – táskáját és elszaladt. Mint kiderült, az alig 18 éves férfinek nem ez volt az egyetlen bűncselekménye. Előző napon, kora este egy áruházból a testvére közreműködésével egy elektronikai cikket akart elvinni, ám a biztonsági szolgálat munkatársa tetten érte és feltartóztatta a tolvajokat.

LEZÁRT ROBOGÓT IS LOPTAK

Néhány órával később aztán – egy 25 éves barátja segítségével – meglovasított egy kiskunhalasi utcából egy lezárt robogót, amit egy helybélinél dugtak el. A rendőrök forró nyomon kezdték meg a tolvajok felkutatását, és ennek eredményeként az ellopott jármű előkerült, vele együtt pedig a gyanúsítottak is horogra akadtak. A fiatal ugyanezen a napon még meglátogatott egy töltőállomást, ahol tankolást követően „elfelejtett” fizetni. A 18 éves bűnelkövetőt – aki jelenleg letartóztatásban van – a nyomozók kifosztás bűntettével és három lopással gyanúsítják. A motor elrejtésében közreműködő férfinek pénzmosás bűntette miatt kell felelnie. További társaik egy-egy lopásban vettek részt. A kiskunhalasi rendőrök az ügyek vizsgálatát befejezték. Az elkövetők ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb