Mindenmás

Napi pakk: ma van a kávé világnapja, esős és hűvös vasárnapra számíthatunk, egy rég nem látott üstököst leshetünk meg

Egy újabb csodaszép vasárnapra ébredtünk Kecskeméten. Hihetetlen, de néhány nap és már az októberi hónapba lépünk. Sajnos a szabadtéri programoknak lőttek, ugyanis esős és hűvös vasárnap vár ránk, élénk szél borzolja ma hajunkat. Mégis van olyan program, amiért érdemes kint lenni a szabadban, ugyanis egy rég nem látott üstököst figyelhetünk meg. Főzd le a forró kávéd és less bele napi pakkunkba!

NÉVNAPOSOK ÉS A KÁVÉ VILÁGNAPJA

Boldog névnapot kívánunk minden Mihály, Gábor, Gabriella Kecskemét365 olvasóinknak! Érdekességek: 

  • 1024 éve ma van Szent Mihály napja.
  • 374 éve ma Angliában Henry Robinson megnyitotta a világ első társkereső irodáját.
  • 89 éve született Jerry Lee Lewis zongorista, a rock and roll egyik királya.
  • 15 éve ezen a napon van a kávé világnapja.

ESŐS, HŰVÖS, ZÁPOROKKAL TARKÍTOTT VASÁRNAP

Ma biztosan szükség lesz egy vastagabb kabátra és az esernyődre. Vasárnap eléri a várost egy hidegfront, esővel és záporral tarkítja a napot. Hajnalban már elered az eső, a nap további részében erősen felhős időre és esetenként csapadékra számíthatunk. A szél feltámad, élénk északi szél borzolja majd frizuránkat. Napközben maximum 16 fok várható.

SZEMEKET AZ ÉGRE: 80 EZER ÉVE NEM LÁTOTT ÜSTÖKÖS TÉR VISSZA

Az objektum először az északi féltekéről lehet látható néhány fokkal a keleti-délkeleti horizont felett. Szeptember 27-én bukkanhat fel, az Egyenlítőhöz közelebb pedig október 2-ig látható maradhat. Az üstököst 30 perccel napkelte előtt lesz érdemes keresni, a legalkalmasabb napok a megfigyelésre a szeptember 29. és a szeptember 30. lehetnek, ilyenkor a fogyó félhold miatt ideálisabbak a viszonyok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb