BlogKikapcs

Kecskemét365 Kikapcs: indul a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, sőt, számos bulin is kiengedheted a fáradt gőzt városunkban

Már csak pár óra van hátra a munkából és indul egy újabb izgalmas hétvége Kecskeméten. Programokból igazán nem lesz hiány, hiszen ma elstartol a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, mely számos programot kínál az érdeklődőknek, de, ha bulizni, táncolni vagy mozizni támad kedved, akkor is meg fogod találni a neked leginkább megfelelőt. Hangolódj a hétvégére velünk, szemezgess programajánlónkból, meghoztuk a Kecskemét365 Kikapcsot!

MA ELSTARTOL A 38. KECSKEMÉTI TAVASZI FESZTIVÁL

Időpont: 2023.03.10 17:00 – 2023.03.25 21:00

A fesztivál 1986 óta minden évben kiemelkedő kulturális programokkal kerül megrendezésre a város kulturális intézményeinek szervezésében. Az összművészeti rendezvénysorozat a hagyományokra építve mutatja fel a helyi művészeti és kulturális értékeket, valamint elhozza a legnívósabb programokat a közönség számára. A következő két hétben koncertek, előadások, színház, családi programok, iparművészeti vásár, kültéri látványosságok, kiállítások várnak rád, mutatjuk ezen a hétvégén mire számíthatsz! Bővebb infókat ITT találsz!

PÉNTEK

MAGYAR ÖRÖKSÉG – ÁTHATÁSOK – KKK, MME KIÁLLÍTÁSA

Időpont: 03.10. péntek 17.00

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Pénteken a Kecskeméti Képzőművészek Közössége és a Műhely Művészeti Egyesület kiállításával veszi kezdetét a programsorozat, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. A Fesztivál nyitó tárlata három jeles születési évforduló jegyében zajlik. Madách Imre 200, Csontváry Kosztka Tivadar 170, Ligeti György 100. Három kiváló magyar szellem, és három izgalmas műfaj – irodalom, festészet, zene – találkozási lehetőségét kínálja a kiállítás.

TAVASZI FESZTIVÁL NYITÓHANGVERSENY

Időpont: 03.10. péntek 19.00

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

A Filharmónia Kodály bérlet hangversenyén a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közreműködésével Ligeti György, Bartók Béla és Nikolai Rimsky-Korsakov műveiből hallgathatsz válogatást.

Fotó: regionaliszenekarok.hu

VASÁRNAP

KECSKEMÉTI TÁNCMARATON

Időpont: 03.12. vasárnap 17.00 – 20.00

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ

Izgalmas táncprodukciókkal vár a maraton, ahol te is megmutathatod tánctudásodat, ugyanis 17 órakor tiéd lesz a színpad! Ezután egészen este 8 óráig különböző táncos előadásokat tekinthetsz meg. A részleteket ITT találod!

Fotó: atempo.sk

CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ – KODZSUGUKILA, A BOSZORKÁNY

Időpont: 03.12. vasárnap 10.30

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Kecskemét, Budai u. 15, 6000

A Kabóca Bábszínház és Danny Bain vendégjátékában Dzséli, a varázsló zenész repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kaili és Szandzsi történetét, amely során megisme-rünk egy bátor ugróegeret, egy kecses antilopot és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, így még az is lehetséges, hogy maguk a dobok is be-szélnek.

Fotó: jegy.hu

EZEN A HÉTVÉGÉN IS KIKAPCSOLÓDHATSZ A MALOM MOZI FILMJEIVEL

A Malom Moziban igazán felhőtlen szórakozást kínál a Csizmás, a Kandúr: Az utolsó kívánság című animációs vígjáték. Idén visszatér mindenki kedvenc tejimádó, kardforgató, veszélyekre fittyet hányó macskája.
A DreamWorks Animation több mint egy évtized után rukkol ki egy új kalanddal a Shrek-univerzumból, amelyben a bátor bandita Csizmás Kandúr ráébred, hogy nagy ára volt annak, hogy fittyet hányt a veszélyre, és nem ügyelt a testi épségére. Kandúr nyolcat eltékozolt a kilenc életéből, bár már nem is számolta őket. Most tehát az eddigi legnagyobb kalandja vár rá: vissza akarja szerezni az életeit.

BULIZD ÁT A HÉTVÉGÉT A KECSKEMÉTI ÉJSZAKÁBAN

GOOSE BAR CLUB

Időpont: 03.11. 22.00 – 04.00

Helyszín: Kecskemét, Batthyány u. 1-7, 6000

Láttatok már két egyforma Face Boom partit? Biztosan nem! Ezeken a bulikon csak négy állandó elem van: Gara Misi, Sindrity Feri és Kiss Zsolti, na meg a világ legjobb táncolós zenéi. De ezt tekinthetjük egy egységnek is, amit úgy szoktunk összefoglalni: napjaink és az elmúlt időszak legjobb zenéinek apostolai.

ÁPOLÓ KLUB

Időpont: 03.11. 19.00

Helyszín: Kecskemét, Olimpia u. 14, 6000

Esti Kornél érkezik szombat este az Ápoló Klubba, akik igazi best of műsorral készülnek neked, énekelnek boldogságról, éjszakáról, esőről tavaszi klubturnéjuk kecskeméti állomásán.

CLUB MIRAGE

Időpont: 03.11. 21.30

Helyszín: Kecskemét, Kápolna u. 3, 6000

A hazai techno élet meghatározó neveivel rúgjuk be a motorokat szombaton a kecskeméti Hypercube keretein belül! Az este folyamán hazánk legkiválóbb techno dj-i és producerei közül látnak vendégül többeket is. Idei első rendezvényükre, a Dark Face Recordings megálmodója és managere, a szcéna egyik nagy kedvence Gaga érkezik majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb