Mindenmás

Egy nap alatt három, a járművezetéstől eltiltott sofőr akadt a rendőrség horgára Kecskeméten és környékén, akár több éves börtönbüntetés is várhat rájuk

Több éves szabadságvesztéssel is járhat, ha valaki úgy ül volán mögé, hogy eltiltották a járművezetéstől. Tegnap mégis többen elkövették a bűncselekményt Bács-Kiskun vármegyében, tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

AZ ELSŐ SOFŐR KECELEN AKADT HOROGRA

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőrei március 23-án 16 óra 50 perckor igazoltattak Kecel belterületén egy 27 éves izsáki lakost, aki úgy vett részt a közlekedésben személygépkocsival, hogy őt a vezetéstől a Kiskőrösi Járásbíróság 2023. április 14-ig eltiltotta.

NEM SOKKAL KÉSŐBB EGY KECSKEMÉTI FIATALT CSÍPTEK FÜLÖN

Háromnegyed órával később egy 21 éves kecskeméti férfit állítottak meg a vármegyeszékhely rendőrei, amint a város egyik utcájában közlekedett BMW típusú autójával. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfit a Kecskeméti Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől 2023. április 16-ig.

ESTE EGY ÚJABB ELTILTOTTAN VEZETŐVEL SZEMBEN INTÉZKEDTEK TISZAKÉCSKE KÜLTERÜLETÉN

Majd az este folyamán egy újabb eltiltottan vezetővel szemben intézkedtek a kecskeméti járőrök. A szabálytalankodó 22 éves nagykőrösi férfit Tiszakécske külterületén állították meg 21 óra 35 perckor. Kiderült, hogy őt a Nagykőrösi Járásbíróság tiltotta el a vezetéstől 2023. október 18-ig.

A három sofőrrel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az eltiltás hatálya alatti vezetés 2021. május 14-től bűncselekménynek minősül, így a korábbinál súlyosabb az elbírálása, aki mégis volán mögé ül, az szándékos bűncselekményt követ el, és akár több éves börtönbüntetés is várhat rá.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb