Sport

“Egy bravúrgyőzelem esetén még előrébb is mozdulhatunk a ranglétrán”: szombaton a ZTE – vel küzdenek meg a kecskeméti kosarasok

Izgalmas mérkőzés elé néz a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, szombaton ugyanis Zalaegerszegen zárul az alapszakasz a Hírös városiak számára. A mieink a 7. pozícióból várhatják a nehéznek ígérkező megmérettetést, és egy bravúrgyőzelem esetén még előrébb is mozdulhatnak a ranglétrán.

A 7. POZÍCIÓBÓL VÁRJA CSAPATUNK A MEGMÉRETTETÉST

A csapatok kecskeméti mérkőzését a ZTE nyerte meg karácsony előtt, és azt követően is jól meneteltek az alapszakaszban, hiszen a 4. helyen zárták a bajnokság ezen szakaszát. A Hírös városiak a 7. pozícióból várhatják a nehéznek ígérkező megmérettetést, és egy bravúrgyőzelem esetén még előrébb is mozdulhatnak a ranglétrán, ami a rájátszásban való folytatás miatt kedvezőbb lehet.

A ZTE SZERVEZETT, MINŐSÉGI KOSÁRLABDÁT JÁTSZIK

“Szeretném azzal kezdeni, hogy büszke vagyok a csapatomra, jár mindenkinek a gratuláció, hogy már fordulókkal ezelőtt biztosítottuk helyünket a rájátszásban – nyilatkozta Forray Gábor vezetőedző. Elmondta, a ZTE ebben az évben egy nagyon jó csapatot rakott össze. Látszik, hogy szervezettek, minőségi kosárlabdát játszanak.

IGAZODNAK AZ ELLENFÉL VÉDEKEZÉSI STÍLUSÁHOZ

“Rendkívül sok figurát használnak támadásban, ezeket rendre az ellenfél védekezési stílusához igazítják. Védekezésük során is többfajta formációt használnak, a második félidőben pedig sokat váltanak. Trice szabja meg a játékuk fazonját, illetve a másik hátvéd, O’Reilly is kiemelendő. Rakicevic rutinos, szerb kosárlabdázó, magas játékintelligenciával felvértezve. Ő rendre a padról jön, és komoly fejtörést tud okozni. Ostojic mozgékony, úgynevezett „stretch five”, aki jól bánik a labdával, jól passzol és olvassa a játékot. Smith pedig talán a liga egyik legjobbja a posztján. Atletikus, kiválóan dob, rendkívül kevés labdát használ el, mégis hatékony. Az ő megállítása egy külön feladat lesz. A padról a rutinos magyar mag jól szokott beszállni. Zsíros és Németh is tapasztalt játékosok. Keller pedig gyakran tudja befolyásolni a meccs végkimenetelét pozitív irányba gyilkos tripláival és agresszív védőmunkájával. A fiatalszabálynak Polsterrel és Csutival a soraikban tudnak megfelelni. Utóbbi a vébére küszülő U19-es válogatott oszlopos tagja. Egy szó, mint száz, egy masszív és bő rotációval rendelkező ZTE-vel állunk szemben” – magyarázta a vezetőedző.

“A LEGJOBB FORMÁNKAT KELL NYÚJTANI, HA EREDMÉNYESEK AKARUNK LENNI”

Hozzátette, nekünk a legjobb formánkat kell nyújtani, ha eredményesek akarunk lenni. A kecskeméti csapat feltett szándéka, hogy meglepetést okozzon ellenfelének. “Ők már se feljebb, se lentebb nem végezhetnek az alapszakasz végén a 4. helynél, ám ezt nem oszt, nem szoroz az én véleményem szerint.  Komolyan fogják venni az összecsapást, és nyerni akarnak szintén. Egy nagyon nehéz meccsre számítok. Hiszek a csapatomban, mert számtalanszor megmutattuk már karakterünket, és hogy képesek vagyunk bravúrokra. Bízom benne, hogy szurkolóink velünk tartanak, és sikerrel fordulhatunk majd a paksi kupaderbire – zárta gondolatait a tréner.

Zalakerámia ZTE KK- Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 26. forduló 
2023. április 1., szombat 18.00 @ Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Farkas Gábor, Minár László Balázs, Kovács Nimród János 
MKOSZ ellenőr: Forrai Sámuel

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb