Mindenmás

Egy fővárosi gimnáziumban tartott előadást a kecskeméti repülőgépvezető oktató

Egy tematikus nap keretein belül tartott előadást a fővárosban Balázs Ferenc százados, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Puma Harcászati Repülőszázad repülőgépvezető-oktatója.

Ahogyan az alakulat közösségi oldalán írja, az előadásra az újpesti Babits Mihály Gimnáziumban került sor, a jelenlegi százados öregdiákként tért vissza az intézménybe. Az előadás során számos dologról szó esett, a százados mesélt a diákkorában átélt élményeiről kezdve, de szóba kerültek főiskolai tanulmányi is. Mesélt kanadai élményeiről is, ahol nem csak növendékként, hanem később oktatóként is helyt állt. A százados videós anyagokkal is készült az előadásra, a diákoknak bemutatta többek között a Gripen repülési tulajdonságait és egy vadászpilóta mindennapjait, de bemutatta az említett alakulat névadójának történetét. Az előadást végig feszült figyelemmel követték a diákok, rengeteg kérdést is feltettek, sőt, aki elég bátor volt, még a felszerelést is felpróbálhatta.

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár egyébként a Magyar honvédség egyik légi katonai szervezete, amely az MH Légierő Parancsnokság közvetlen irányítása alá tartozik. Rendeltetése Magyarország és a NATO szövetségesek légterének, csapatainak és területeinek oltalmazása, sérthetetlenségének biztosítása a NATO és a Magyar Légierő kijelölt egységeivel együttműködésben, alegységeivel együtt. Az alakulat a kecskeméti katonai repülőtéren látja el feladatait.

Borítókép: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb