Mindenmás

Napi pakk: Nagyszombat van, marad a pocsék esős idő Kecskeméten, tavaszváró húsvéti családi napot rendeznek ma a Vadaskertben

Nagyszombat napján is fagyos időjárásra ébredünk a Hírös városban, az esernyőt ne felejtsük otthon ma sem. Ha a pocsék idő ellenére mégis útnak indulunk, a Kecskeméti Vadaskert családi napja rengeteg izgalmas programot biztosít számunkra. Ez pedig itt a húsvéti Kecskemét365 Napi pakk a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk Dénes és Valter nevű olvasóinknak!

MA VAN NAGYSZOMBAT NAPJA

Nagyszombat a húsvétot megelőző nap, a Biblia szerint Jézus Krisztus ekkor holtan fekszik sírjában, majd nagyszombatról húsvét vasárnapra virradva feltámad. Ez egy gyásznap, amit a Krisztus szenvedésén és halálán való elmélkedéssel kell tölteni, nincs szentmise sem. A húsvéti örömünnep ezen az estén kezdődik a tűzszenteléssel, majd a keresztvíz-szenteléssel.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 163 éve ezen a napon, vitatott körülmények között meghalt gróf Széchenyi István
  • 148 éve ezen a napon Esterházy Miksa gróf kezdeményezésére megalakult az első magyar atlétikai egyesület
  • 50 éve ezen a napon meghalt Pablo Picasso spanyol (katalán) születésű festő.
  • 104 éve ezen a napon meghalt Eötvös Loránd, világhírű magyar fizikus, geofizikus, a torziós inga feltalálója, miniszter
  • 10 éve ezen a napon meghaltt Margaret Thatcher, a “Vaslady”, volt brit miniszterelnök

MARAD AZ ESŐS IDŐ KECSKEMÉTEN, TAVASZVÁRÓ CSALÁDI NAPOT RENDEZNEK A VADASKERTBEN

Ma is ősziesen csapadékos időnk lesz Kecskeméten, el ne felejtsünk magunkkal vinni egy esernyőt, ha útnak indulunk. Reggel -3 és +4, délután 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet, de ha minden jól megy, holnaptól elkezd felmelegedni az idő.

Nagyszerű tavaszváró családi nappal vár minket a Kecskeméti Vadaskert a pocsék idő ellenére is. A Vadaskert előtti parkban és a Vadaskertben is lesznek programok, látványetetések, gyerekprogramok, bábszínház és még számos izgalmas dolog. Egészen délután 17 óráig tart a programsorozat, bővebb információ az alábbi cikkünkben található.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb