Közélet

Kijött a postatörvény módosításáról szóló javaslat: Kecskeméten is több posta bezárhatja kapuit

Felkerült a kormányzati portálra a postatörvény módosításáról szóló javaslat, amelyből már körvonalazódik, hogy hogyan fog kinézni a posták működése a jövőben – írja a 24.hu.

Nagy Márton április elején beszélt arról, hogy a Magyar Postát rendbe kell tenni, jobban oda kell figyelni, a maximumot ki kell hozni és a magyar állam számára a legolcsóbb működést kell biztosítani. A gazdaságfejlesztési miniszter azonban nem árulta el, hogy miként gondolja ezt a rendbe tételt és legolcsóbb működést. Mint kiderült, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium úgy módosítaná a törvényt, hogy a postának:

a 30 ezernél nagyobb népességszámú településeken 30 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell biztosítania.

Hozzátették, jelenleg 25 ezer lakosonként kell egy posta az ennél nagyobb településeken. Ez azt jelenti, hogy a nagyvárosokban is számos postát bezárhat az állami vállalat, az is törvényes lesz.

TAVALY OKTÓBERBEN ZÁRT BE IDEIGLENESEN TÖBB POSTA IS, EGY RÉSZÜK BEZÁRÁSA VÉGLEGESSÉ VÁLT

Mint ismert a Magyar Posta tavaly október végén döntött úgy, hogy 366 postahelyet ideiglenesen bezárnak az energiafelhasználás csökkentésére hivatkozva. A november 12-étől elrendelt ideiglenes bezárásból azóta végleges bezárás lett ott, ahol az önkormányzat nem kötött szerződést a postával, hogy díjfizetés ellenében újranyithasson a postahivatal. Január második feléig 32 – jellemzően nagyobb – település összesen 45 postáján valósult meg az üzemeltetés átvétele, például Szolnokon, ahol évi 42 millió forint a szolgáltatási díj.

1500 FŐ ALATTI TELEPÜLÉSEK POSTÁI BEZÁRHATNAK

Mint korábban megírtuk, az 1500 fő alatti településeken is bezárhatják a postákat. A posta azóta sem cáfolta ezt az információt. 

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb